Nordine Mahieddine treft Benjamin Adegbuyi op 9 maart: 'Grand Prix reservegevecht' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nordine Mahieddine treft Benjamin Adegbuyi op 9 maart: 'Grand Prix reservegevecht'

Nordine Mahieddine treft Benjamin Adegbuyi op 9 maart: 'Grand Prix reservegevecht'

Op 9 maart 2024 zal in het GelreDome in Arnhem, Nederland, een spannend gevecht plaatsvinden tijdens de GLORY Heavyweight Grand Prix. Nordine Mahieddine (28-15, 13 KO), van Frans-Algerijnse afkomst, staat tegenover de Roemeense Benjamin Adegbuyi (35-7, 20 KO) in een reservegevecht voor de Grand Prix.

Glory maakte aan Vechtsport Info vandaag het gevecht exclusief bekend. De winnaar van het reservegevecht maakt kans om later op de avond in te stappen in de Heavyweight Grand Prix, mocht een van de oorspronkelijke deelnemers uitvallen. De uiteindelijke winnaar van de Grand Prix zal een indrukwekkende $500.000 verdienen.

Cruciaal reservegevecht voor de Grand Prix

De GLORY Heavyweight Grand Prix is een toernooi met acht man, met enkele van de beste zwaargewichten ter wereld, waaronder Rico Verhoeven (61-20, 10 KO), nummer één uitdager Antonio Plazibat (22-5, 16 KO), voormalig interimkampioen Tarik Osaro (25-3-1, 13 KO), opkomende ster Levi Rigters (15-1, 7 KO), en anderen.

Nordine Mahieddine kwam voor het laatst in actie tijdens GLORY 88 in Parijs, waar hij een indrukwekkende headkick KO behaalde. Adegbuyi leed een nederlaag vorig jaar mei tegen de Fransman Sofian Laidouni, die ook deelneemt aan de Grand Prix. Ondanks deze nederlaag heeft Adegbuyi's publieksvriendelijke vechtstijl en zijn nummer 9-ranking hem een plek in het reservegevecht opgeleverd.

Dit gevecht is niet alleen belangrijk voor de vechters zelf, maar heeft ook gevolgen voor de mogelijke deelname van andere zwaargewichten. Met de deelname van Mahieddine en Adegbuyi lijkt de kans voor Jamal Ben Saddik om deel te nemen aan de Grand Prix aanzienlijk verkleind, tenzij er in de tussentijd deelnemers uitvallen.

Het evenement in het GelreDome voetbalstadion belooft een van de grootste GLORY-evenementen aller tijden te worden, met meer dan 25.000 verwachte fans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws