Nieky Holzken vastbesloten de ONE Championship titel te veroveren Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nieky Holzken vastbesloten de ONE Championship titel te veroveren

Nieky Holzken vastbesloten de ONE Championship titel te veroveren
Nieky Holzken vastbesloten de ONE Championship titel te veroveren

Nieky Holzken is morgen in actie te zien tijdens het vooraf opgenomen ONE: BigBang 2 event in Singapore. En de Nederlander heeft na deze wedstrijd een doel, hij wil de lichtgewicht titel bij de Aziatische vechtsport organisatie op zijn naam schrijven.

En die titel waar Nieky Holzken zijn zinnen op heeft gezet is in het bezit van landgenoot Regian Eersel. Holzken en Eersel stonden al twee keer tegenover elkaar. Beide partijen verloor Holzken van de Amsterdammer, maar toch wil de topvechter uit Helmond er nog een keer voor vechten.

100% scherp

In een interview met ONE zegt Holzken: ,,Ik was niet zo gemotiveerd als ik had moeten zijn. Ik was niet 100% gefocust op dat gevecht, maar dat is mijn schuld. Het is iets dat ik moet overwinnen en moet proberen recht te zetten als ik in de toekomst een nieuw gevecht tegen Regian Eersel krijg. "

Holzken is blij om weer in actie te komen na een langdurige en onverwachte onderbreking door de coronapandemie. ,,Eindelijk komt het gevecht. Het is heel fijn dat we door deze Covid-tijden daadwerkelijk met elkaar kunnen vechten. Ik heb heel hard getraind voor het gevecht met Elliot Compton. En ik ben nu heel scherp", zegt Holzken.

Nog steeds sterk

Hij mag dan wel onder de veteranen gerekend worden, maar Holzken voelt nog steeds dat hij op het hoogtepunt van zijn krachten is. ,,Ik ben 36 jaar oud, maar ik ben nog steeds de eerste kanshebber. In de sportschool voel ik me zo sterk als altijd. Ik denk dat als ik mentaal voorbereid en 100% gefocust ben, ik nog steeds iedereen kan verslaan. Ik ben nog steeds erg sterk en gemotiveerd om kampioen te worden. "

Morgen zal dus blijken of Holzken een stap dichter bij de zo begeerde titel kan komen. Eersel aan de andere kant heeft meerdere malen aangegeven een derde gevecht met Holzken niet te zien zitten. Het is aan ONE om de beslissing te maken wat er in het verschiet ligt voor Holzken. Morgen kan alles bepalend zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws