Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games

Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games

De vechtsport Muaythai gaat een grote stap zetten richting de Olympische spelen. Met deelname aan de European Games in Kraków Polen in 2023, volgt vlak daarna de Olympische spelen van 2024.

Er wordt al een aantal jaar hard gewerkt om voor het Muaythai een Olympische status te verkrijgen. Ook Nederland speelt daar een belangrijke rol in.

Nederland

President - voorzitter Duran Ebren van Muaythai Organisatie Nederland (MON) is verheugd met de aankondiging van Muaythai als deelnemende sport aan de European Games in Kraków Polen in 2023, slechts één jaar voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

,,Muaythai Organisatie Nederland timmert hard aan de weg om samen met de ander deelnemende landen Muaythai als vechtsport en vechtkunst te vertegenwoordigen bij, een welverdiende plaats op, de Olympische spelen. Deelname aan de European Games in Polen hoort daar ook bij", zegt Ebren tegen onze redactie.

Olympische deelname

MON is namens Nederland een van de 146 deelnemende landen. MON is aangesloten bij de wereldwijde organisatie IFMA (The International Federation of Muaythai Associations), die erkend is door het Internationaal Olympisch comité (IOC).

In 2022 zullen de qualificaties voor de European games plaatsvinden via het EK en WK Muaythai, georganiseerd door respectievelijk EMF en IFMA.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/gane-vecht-zich-langs-rozenstruik-in-saaie-ufc-headliner-video/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws