Kickbokslegende JWP met pensioen: 'Het is mooi geweest' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickbokslegende JWP met pensioen: 'Het is mooi geweest'

Kickbokslegende JWP met pensioen: 'Het is mooi geweest'

John Wayne Parr (JWP) gaat voor de laatste keer vechten. De 45-jarige kondigde op Instagram aan dat zijn pensioenwedstrijd zal plaatsvinden op een komend ONE Championship evenement

Australiër Parr begon in 1988 met kickboksen. Bijna tien jaar later zou hij worden verkozen tot de beste buitenlandse vechter in Thailand. Nadat hij daarheen was verhuisd om te trainen met de legendarische Sangtiennoi Sor Rungroj.

Echte legende

Parr was een van de eerste buitenlandse vechters die groot werd in de Thaise scene en won bij twee verschillende gelegenheden toernooien bij de King's Cup. In deze fase begon hij fans te verzamelen in zijn geboorteland Australië en zou daar vaak gaan vechten (gaat verder onder video).

De topvechter stond in de ring tegen mensen als Buakaw Por Pramuk, Yodsanklai Fairtex en de Nederlandse topvechter Nieky Holzken de voormalige Glory kampioen. Aan Parr zijn carrière lijkt een einde te komen. Wanneer zijn afscheidswedstrijd gepland staat is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws