Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af

Glory Rus Vakhitov weigert te vechten: Zegt nu zelf af

Glory kondigde vanavond aan dat Artem Vakhitov niet zal vechten op Glory 80 in Hasselt, België 19 maart. Een domper voor zijn last minute tegenstander Tarik Khbabez die inviel voor Luis Tavares, die op zijn beurt niet tegen de Rus wilde knokken.

Kunt u het nog volgen? Het titelgevecht om het lichtzwaargewicht goud krijgt inmiddels meer aandacht dat de headliner tussen Jamal Ben Saddik en Levi Rigters. Echter niet zonder reden, het gevecht werd controversieel zodra bekend werd dat sportbonden Russen gingen weren. De oorlog van Rusland tegen de Oekraïne is daar debet aan.

Glory haalde Vakhitov niet van het evenement maar liet deze staan. Dus leken de seinen op groen voor Tavares die al negen jaar wachtte op deze kans. Totdat Tavares plotsklaps besloot toch niet tegen de Rus te willen vechten. Khbabez stapte in als zwaargewicht en was in korte tijd alles op alles aan het zetten.

Dankwoord

Het gevecht zou op catchweight worden beslecht, omdat Khbabez van zwaargewicht komt. Volgens Khbabez durfde Vakthitov om die reden niet te vechten. ,,Hij is bang, durfde niet terwijl wij een gewicht hebben afgesproken. "

Dus zegde Vakhitov vandaag af. ,,GLORY wil graag onze dank uitspreken aan Tarik Khbabez voor zijn flexibiliteit en bereidheid om op korte termijn tegen iedereen te vechten", aldus de organisatie. Ook zegt de organisatie dat er nog andere interessante partijen te zien zijn in Hasselt. Waaronder Badr Hari tegen Arek Wrzosek in hun rematch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws