GLORY Matchmaker Robbie Timmers:'We geven de kickboks fans wat ze willen' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

GLORY Matchmaker Robbie Timmers:'We geven de kickboks fans wat ze willen'

GLORY Matchmaker Robbie Timmers:'We geven de kickboks fans wat ze willen'

Robbie Timmers is de man binnen GLORY die zorgt voor de match-ups tussen de vechters. De 41-jarige Nederlander woont dan wel in Thailand. Maar dat is geen obstakel voor zijn functie binnen de vechtsport organisatie.

Onze redactie sprak Timmers over zijn functie en de toekomstplannen voor GLORY en haar vechters. Maar niet minder belangrijk wat de kickboks fans kunnen verwachten van de grootste kickboks organisatie ter wereld.

Je bent de man verantwoordelijk als Matchmaker voor de gevechten, kun je vertellen hoe je aan deze rol ben gekomen?

Ik werk al veel jaren voor Glory. Ik zat in de afdeling van Talent Operations waar in principe alles gebeurde omtrent de vechters. Mijn rol is uiteindelijk uitgegroeid tot Matchmaker en hoofd van Talent Operations.

Je bent in een roerige tijd ingestapt bij GLORY, Coronapandemie en de nasleep van het oude GLORY. Heb je getwijfeld de baan aan te nemen?

Geen moment. Ik weet wat het werk in hield en vond het geweldig om te doen en het is ook een geweldige uitdaging. Ik zie nog zoveel potentie in Glory en kijk er naar uit om die samen met het hele team, de vechters en de fans, optimaal te benutten. Ik werd nauw samen met onze Chairman, Pierre Andurand en Vice Chairman Scott Rudmann en die hielpen mij me meteen op mijn gemak te voelen in deze nieuwe functie.

Je woont in Thailand, is dat geen drempel qua tijdsverschil om onderhandelingen met vechters etc te doen?

Glory is een Globale organisatie. We hebben vechters over de hele wereld rondlopen. Ik denk dat we vechters uit meer dan 40 verschillende landen hebben. Dus waar ik ook zou zitten met zo’n lijst van vechters zal tijdsverschil altijd een uitdaging zijn. Echter ben ik flexibel in mijn werktijden dus is er niet echt spraken van een drempel.

Je bent naast Matchmaker ook verantwoordelijk voor Super Pro Samui, wat houdt dat precies in?

Ik houd me fulltime bezig met Glory en dat is zo veel tijd dat er weinig tijd is voor andere dingen. Superpro Samui wordt gerund door iemand anders en is in erg goede handen.

Het komende event GLORY 77 heeft nogal wat last minute veranderingen doorgemaakt. Was het moeilijk om daar toch nog de juiste matches te maken?

Ja absoluut, Last minute veranderingen zijn altijd lastig en uitdagend, vooral als het om de hoofdpartij gaat. Gelukkig heb ik veel hulp van onze Chairman Pierre en Vice Chairman Scott, en samen weten we er altijd wel uit te komen. Ook moeten we de vechters bedanken voor hun hulp en flexibiliteit want zonder hun zou dit niet mogelijk zijn geweest.

Last minute een toernooi instappen is niet niks en ook onze Dominante kampioen die last minute akkoord ging met het toernooi verdiend in mijn ogen niks anders dan respect.

Het lijkt er op dat GLORY stevig inzet op de zwaargewichtklasse. Kunnen de fans nog iets verwachten in andere gewichtsklassen?

Absoluut, we hebben grote plannen in al onze gewichtsklasse. De situatie met Corona maakt alles nog uitdagender dan het al is, maar we zitten niet stil en zijn met hele leuke dingen bezig

Is de organisatie niet bang om al haar kruit te verschieten met een top line-up op 30 januari. Met andere woorden wat komt er daarna?

Ik denk dat we heel wat vechters tekort doen door te zeggen dat we het kruit verschieten op 30 januari. We hebben nog een leger aan vechters die niet kunnen wachten om het publiek weer te entertainen. Er komen nog hele leuke dingen aan. Ook dingen die jullie totaal niet gaan verwachten.

Aankomend weekend staat het grootste GLORY event ooit voor de deur. Wat is de verwachting van jou of GLORY omtrent PPV’s?

Met Glory 76 hebben we gezien dat de kickboks markt klaar is voor PPV. Met de line up van Glory 77 geven we de fans echt wat ze willen. Met een kaart met 3 Wereldtitels, een 4 mans toernooi en nog andere top partijen wordt iedereen op zijn/haar wenken bediend, dus ik denk dat het niet anders kan dan dat deze PPV goed zal gaan lopen.

Zoals al eerder gemeld heb je andere nodig als je succesvol wilt zijn. Dus als wij de fans geven wat ze willen heb ik er het volste vertrouwen in dat ze daarvoor de PPV aanschaffen, zodat we samen de sport naar een nog hoger level kunnen tillen. De prijs is een schijntje van wat er in Amerika voor PPV wordt gevraagd en elke partij op onze kaart is het geld meer dan waard. Dus we zijn zeker positief

Je bent zelf ook veel bij de events en moet daarna steeds in quarantaine. Hoe ga je daar mee om?

Ja in Thailand, moet iedereen die het land weer in komt eerst 2 weken in quarantaine in een hotel. Dus dat moet ik na dit evenement ook weer. Het is geen pretje maar een event als dit is uiteraard meer dan de moeite waard. Daarnaast is het onderdeel van mijn werk, dus heb er weinig over te vinden en moet het gewoon accepteren en er het beste van maken. Ik moet zeggen dat de nieuwe playstation wel helpt.

Is er een tipje van de sluier op te lichten hoe 2021 er uit zal zien voor de GLORY fans, qua gevechten en toernooien. Kortom wat kunnen deze verwachten?

Wat de fans willen zien is voor ons heel belangrijk. Vooral voor mijn werk vind ik het belangrijk dat we weten wat de fans willen zien. Ik denk dat we met de afgelopen twee events al hebben laten merken dat we onze fans op hun wenken willen bedienen en naar ze luisteren. Daar gaan we uiteraard mee door en dit is nog maar het begin. 2021 en daarna worden DE jaren voor de kickboks fans.

Is er nog iets wat je graag zou willen delen met onze bezoekers en kickboks fans?

Als de kickboks fans hun favoriete partijen wil blijven zien dan hebben we hun support nodig. Als wij een top kaart neer zetten, laat het dan weten en support het door die PPV aan te schaffen. Zo kunnen wij doorgaan met jullie bedienen en kunnen de vechters lekker aan het werk blijven.

Het is toch ongekend dat we een evenement als dit neer kunnen zetten in de corona tijd? Dit komt allemaal door jullie trouwe fans. De kaart voor Glory 77 was ook een beloning voor de fans voor hun steun van Glory 76. Kun je nagaan wat we hierna samen nog meer neer kunnen zetten als we diezelfde support en meer krijgen voor dit G77 evenement.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/rico-verhoeven-respect-voor-badr-jamal-leugenaar-over-hesdy-en-meer-video/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws