'Er is meer dan Rico en Badr!' Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Er is meer dan Rico en Badr!' Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel

'Er is meer dan Rico en Badr!' Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel

Jorina Baars is een van Nederlandse beste vrouwelijk kickboksers, zaterdag verdedigt zij haar Enfusion 66KG wereldtitel tegen de Zweedse Erica Björnstrand.

Tijdens Enfusion in Groningen georganiseerd door Glorious Fight Events zal Baars voor haar tiende wereldtitel gaan in haar verdediging tegen Björnstrand. Alhoewel Baars een van de beste vrouwelijke vechters is en aandacht krijgt, vindt zij dat er best meer oog mag zijn voor de sport vanuit de media.

Meer dan Rico en Badr

,,De vechtsport media pakt het altijd goed op, maar de mainstream zoals de grote kranten laten het nog steeds een beetje afweten", zegt Baars tegen onze redactie. ,,Ik snap het aan de ene kant wel met al die wereldtitels, maar er is meer dan Badr en Rico." (Lees meer onder video).

Baars die tegen de grootste namen in de sport heeft gestaan kijkt uit naar haar wedstrijd met de Zweedse. ,,Ik heb niet echt een gameplan, maar schakel altijd in de partij zelf. Je kunt je voorbereiden maar op het moment in de ring kan je ineens verrast worden. Ik ga uit van mijn eigen kracht."

Veel fans

De 34-jarige kickbokser die een eigen sportschool heeft werkt continue aan verbeterpunten en het aanscherpen van haar technieken. ,,Daar waar ik kan verbeteren doe ik dat." Baars kan rekenen op veel steun van haar fans. ,,De VIP tafel en 150 kaarten die ik verkocht waren zo weg. Ook gaat er een hele bus mee naar Groningen met fan", zegt Baars.

Naast het wedstrijd vechten is Baars ook bezig met bokstraining geven aan mensen die getroffen zijn door Parkinson. ,,Het is non-contact met wat werk op de bokshandschoenen. Wij werken vooral aan de non contact dubbeltaken waar deze mensen moeite mee hebben", aldus Baars. De wedstrijd van Baars is zaterdag live te bekijken op Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws