Commotie over titelgevecht ex Glory kampioen Meksen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Commotie over titelgevecht ex Glory kampioen Meksen

Commotie over titelgevecht ex Glory kampioen Meksen

Anissa Meksen, voormalig Glory Kickboxing kampioen klaagde afgelopen weekend dat zij nog steeds op een titelkans bij ONE Championship wacht. Janet Todd de huidige atoomgewicht kampioen zou de Franse ontlopen.

Het geduld bij Meksen (33) is wel zo'n beetje op en via diverse media bronnen waaronder deze site deed zij dan ook haar beklag. Meksen gaf aan dat Todd tegen haar moest vechten of met pensioen gaan. ONE baas Chatri Sityodtong kwam met het excuus dat hij Todd niet kan dwingen het gevecht aan te nemen.

Benoit Zede berichtte onze redactie hedenmorgen dat de coach van Todd, Bryan Popejoy hem een bericht had gestuurd. Daarin zegt hij dat er nooit sprake is geweest van een gevecht, sterker nog er zou geen contract bestaan. ,,Ik reageer meestal niet op giswerk, onwetendheid, enz. Maar ik voel de behoefte om te reageren, omdat er veel verkeerde informatie, aannames, enz", schrijft Popejoy.

Laat het gebeuren

,,Janet ontweek nooit iemand, liep weg van een tegenstander, weigerde nooit een tegenstander.
Er was geen contract voor dit gevecht naar ons gestuurd. Alle andere opmerkingen zijn gewoon mensen met onvolledige informatie, die ongeïnformeerde conclusies trekken. Stuur dit gerust door, tag iedereen waarvan je denkt dat die het moet zien.”

Coach Zede maakt op uit het bericht van Popejoy dat deze niet afwijzend staat tegenover een gevecht. Meksen maakte haar ONE-debuut in september 2021 en won door knock-out van de Spaanse Cristina Morales. Todd (3), is de ONE kampioen sinds februari 2020. De Amerikaanse heeft sindsdien twee keer gevochten, maar haar titel stond niet op het spel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws