Ben Saddik vs Verhoeven incident intern opgelost: 'Uitslag blijft geheim' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Ben Saddik vs Verhoeven incident intern opgelost: 'Uitslag blijft geheim'

Ben Saddik vs Verhoeven incident intern opgelost: 'Uitslag blijft geheim'

Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven waren vorige maand betrokken bij een incident in de ring tijdens de Glory Grand Prix. Het. onderzoek wordt intern opgelost en zal niet naar buiten worden gebracht. Zo verklaart de V.O.N de sanctionerende bond bij de Glory events.

UPDATE 4-1-2024 | 10:51 uur: Glory meldt onze redactie dat deze zodra het onderzoek is afgerond wel met een uitkomst naar buiten zal komen. "In dit specifieke geval kan de V.O.N. hier geen uitspraken over doen. Het is een intern onderzoek van Glory zelf. Het onderzoek wat de V.O.N. zelf doet staat hier buiten", aldus de Glory vertegenwoordiger die nogmaals onderstreept dat de bond niet uit naam van de organisatie spreekt.

Tijdens de Glory Grand Prix vond er een incident plaats tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven dat de kickbokswereld in zijn greep houdt. Een schijnbaar onschuldige woordenwisseling tussen de twee zwaargewichten liep uit op een escalatie, waarbij de boksring plotseling volstroomde met teamleden van zowel Ben Saddik als Verhoeven.

Gemiste trap

Het incident escaleerde toen Ben Saddik reageerde op een opmerking van Verhoeven met een trap. Echter, ondanks de oplopende spanningen, miste deze trap zijn doel op aanzienlijke afstand.

De beveiliging wist de gemoederen te bedaren waarbij de rust terugkeerde in de ring. Fans reageerde verdeeld op het incident waar sommige vonden dat het bij de sport hoort, veroordeelde andere de situatie.

Reactie van Glory en voortdurend onderzoek

De dag na het tumultueuze incident kondigde Glory aan een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen die zich in Arnhem hadden afgespeeld. De organisatie nam de situatie hoog op en beloofde grondig te werk te gaan. Onze redactie zocht contact met de V.O.N., de sanctionerende bond, voor verdere details over het onderzoek en de mogelijke afloop.

Verklaring van de V.O.N.

Alex Engelhardt, de voorzitter van de V.O.N., verteld onze redactie dat het onderzoek nog steeds niet afgerond is. "Het onderzoek is nog gaande. Als deze is afgerond worden de bevindingen intern gehouden", aldus Engelhardt. Die na de reactie van Glory zelf reageert: "Het onderzoek is nog niet afgerond en wordt gedeeld met GLORY en samen met de VA/ NVB gedeeld. Rapport worden door deze partners naar eigen inzicht gepubliceerd."

Welke eventuele sancties er worden opgelegd zal dus niet naar buiten komen, wat volgens insiders nog meer tot speculaties zal kunnen leiden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws