'Badr mocht Adegbuyi niet knock-out slaan': 'Grote onzin zegt GLORY' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Badr mocht Adegbuyi niet knock-out slaan': 'Grote onzin zegt GLORY'

'Badr mocht Adegbuyi niet knock-out slaan': 'Grote onzin zegt GLORY'

Badr Hari zou Benjamin Adegbuyi niet te vroeg knock-out hebben mogen slaan. Zo zegt voormalige GLORY-vechter Daniel Ghita. De Roemeense topkickbokser zegt dat hij zelf ook orders kreeg gevechten niet te vroeg te eindigen.

De voormalige GLORY vechter doet zijn gisteren uitspraken in een interview met de Roemeense site Pro Sport. Met de kop 'Daniel Ghita zet de oorlog met Benny Adegbuyi voort' wordt het artikel ingeluid. Beide vechters zijn niet bepaald vrienden met elkaar. En er is een flinke onderlinge strijd waarvan Ghita zegt dat deze vanuit vooral vanuit Adegbuyi wordt gevoerd.

Niet te snel

In het uitgebreide artikel, zegt Ghita dat GLORY vechters aangeeft niet te snel een einde aan een gevecht te maken. Deze moeten volgens Ghita een show moeten opvoeren om zo het publiek vast te houden.

Dat zou afgelopen weekend ook het geval zijn geweest in de wedstrijd tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi. Ghita is van mening dat de eerste twee ronden Badr voorstond. Ghita zegt ook dat Badr niet eens hoefde te vechten na de problemen die hij had vanwege Covid-19.

Geen knock-out graag

,,Er is nog een ander aspect, er is Badr verteld geen knock-out in te zetten, om het publiek vast te houden. Om drie ronden te doen. Dat was bij mij ook zo. Ik had een 70% TKO record en ze waren boos op mij voor mijn gevecht Glory 13, omdat het gevecht tekort was", zegt Ghita tegen Pro Sport.

LEES HIER HET ARTIKEL VAN PRO SPORT

,,Alles is een show. Geloof me, als GLORY de deuren voor iedereen open zet, zullen de amateurs haar top vechters verslaan. Maar het is een gesloten circuit, nieuwe talenten mogen niet binnen. GLORY ging in 2019 failliet. Waarom? Wat voor kampioen ben jij (Adegbuyi. red.) als je van een vechter verliest die een gebroken hand heeft (Jamal Ben Saddik. red)? Wat heb je bewezen? Niets", zegt Ghita.

Hard lachen

Tegen onze redactie zegt Ghita dat hij meent wat hij zegt. En dat het waarheid is dat hij orders kreeg niet te snel een gevecht te eindigen. Wij zochten contact met GLORY topman Scott Rudmann en verzochten hem om een reactie.

,,Met betrekking tot de opmerkingen van Ghita. Ten eerste was mijn reactie dat hard moest lachen om dat artikel, omdat de beschuldiging zo belachelijk is. Ten tweede, deze krant (Roemeense pers die het naar buiten bracht. red.), is dit sportjournalistiek? Niemand heeft ooit contact opgenomen met iemand van GLORY voordat dat artikel werd gepubliceerd", zegt Rudmann.

Leugens alom

,,GLORY instrueert nooit atleten om een ​​tegenstander niet knock-out te slaan wanneer ze kunnen, of om op een bepaalde manier te vechten. Ghita werd ook nooit zoiets verteld toen hij bij GLORY onder contract stond. Het is een regelrechte, flagrante, schandalige leugen van Ghita. Ghita is sinds 2014 niet meer actief op het hoogste niveau van de kickboks sport. Nadat hij werd verslagen door Rico Verhoeven op GLORY 14 in Los Angeles", vervolgt Rudmann.

,,Eigenlijk werd hij twee keer verslagen door Rico Verhoeven, met dit eerdere verlies in 2013 op GLORY 11 in Chicago. Ik vermoed dat hij jaloers is dat zijn mede-Roemeen Benny Adegbuyi tegenover de beroemde Badr Hari stond. De eerste twee rondes verloor. Toen toonde Benny zijn moed en vaardigheid terugvond en in de derde voor een knock-out ging. Wat de enige manier was waarop Benny dat gevecht had kunnen winnen in die derde ronde."

Toon respect

,,Het is een enorme prestatie van Benny Adegbuyi, het toont alle kwaliteiten van een echte GLORY-vechter. Moed, vastberadenheid, vaardigheid. Badr Hari is de real deal, nog steeds op zijn hoogtepunt en dat nog wel even zo blijven. Niemand zou iets anders moeten hebben dan echt RESPECT voor Benny voor deze overwinning. "

,,Tenslotte is het waarschijnlijk geen toeval dat Benny en Rico een trainer Dennis Kraweel, delen bij SuperPro. Dus ik zeg, Ghita, houdt je stil en houdt je totaal fictieve opmerkingen en je slechte bloed voor jezelf. Toon wat respect voor je landgenoot Benny Adegbuyi en voor zijn prachtige overwinning", sluit Rudmann af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws