De zeven Principes van Kenpo Video Tutorial - Vechtsport Info
Home / Columns / De zeven Principes van Kenpo Video Tutorial

De zeven Principes van Kenpo Video Tutorial

7 principes van Kenpo

 

De zeven principes van Kenpo

Kenpo is een combinatie van Ryukyuan vechtsporten, Chinese vechtsporten, Japanse vechtsporten. Er zijn verschillende takken van deze kunst afhankelijk van waar u zich bevint; Maar de meest voorkomende praktijk komt uit de oorsprong van James Mitose en William Kwai Sun Chow. Ed Parker bracht deze leringen naar het vasteland van de VS toen hij Brigham Young University bijwoonde. Daar was hij begonnen met het perfectioneren van zijn bewegingen en verfijning van de kunst om zijn eigen Amerikaanse Kenpo aan te nemen. Alle namen van verschillende sequenties zoals Thundering Hammers en Five Swords komen van Parker. Kenpo is een zeer effectieve kunst die je bewegingen, lineaire en ronde aanvallen, verschillende trap technieken en grijpen, leert. een groot beoefenaar van American Kenpo was willen Elvis Presley, die meerdere zwarte banden haalde.

Hier zijn enkele principes om vertrouwd te raken met het leren van Kenpo:

1. Circle of Protection

Dit is een zeer effectieve methode die gebruik maakt van een systeem om de beste manier te vinden om beweging te ontwijken. Vrijwel als je tegenstander op een lineaire aanvalt, moet je op een cirkelvormige manier draaien, zoals draaibaar in een cirkel om weg te komen. Ook is hetzelfde soort scenario van toepassing als iemand meer op een cirkelvormige manier beweegt. Als je gaat aanvallen / pareren, gelden deze concepten als een geweldig wapen. Uw bewegingen worden het beste gedaan in tegenstelling tot de acties die u gedaan heeft. Hier is een goede die u dit in meer detail laat zien.

2. Slaan

Slaan is zeer belangrijk in Kenpo. Het leert u dat u offensief agressief moet zijn, zodat u snel kunt profiteren van de situatie. De mantra is 70% handslagen en 30% benenwerk. Dit is echter niet in steen gezet omdat het betrekking heeft op je lichaamstype en natuurlijke beweging. Multiple Strikes is een methode die u aanmoedigt om opvolgend op te houden.

Als je gedwongen bent jezelf te verdedigen nadat iemand aanvalt, sla je aanvaller knockout. Het draait allemaal om het creëren van goede set-ups en een follow-through voor uw eigen overtreding. Ook worden kiai en shouts niet echt gedaan in opvolging van aanvallen omdat het veel energie uitoefent. U wilt ervoor zorgen dat u een groot uithoudingsvermogen heeft voor u slaat. Hier is een geweldige video die meerdere opvallende technieken toont.

3. Schoppen

Veel van het schoppen is gebaseerd op de lagere beweging die de dingen veel effectiever maakt. U zult merken dat dit u een geweldig element van verrassing geeft en u niet zo veel energie uitoefent. Hoge schoppen laten je ook meer kwetsbaar zijn voor aanvallen, die anderen kunnen gebruiken. Ook deze aanvallen vereisen meer focus en kracht. U wilt ervoor zorgen dat u ruimtelijk bewustzijn heeft en genoeg vermogen heeft om de strijd te beëindigen.

U wilt nog steeds goede diversiteit in uw arsenaal hebben, dus oefen alle schoppen en gebruik wanneer de kans bestaat. Het is verstandig om doelen te kiezen die ervoor zorgen dat u de minste schade toebrengt, terwijl u de meeste pijn aan uw tegenstander toebrengt. Als je de lies, de kalveren of knieën opvalt met een goed geplaatste kick, kan het gevecht tot uw voordeel brengen. Deze video toont een groot aantal goede lage schoppen om te oefenen.

4. Blokkerende systemen

Terwijl Kenpo een niet-blokkerend systeem beklemtoont door de effectiviteit van parerende actiess en straight vs circular concepts, is het blokkeren een goede back-up voor zeer dichtbij gevechten. Bijvoorbeeld, als je in een klein gebied staat zonder te verplaatsen, zou het blokkeren een goede oplossing zijn. Het verplaatsen van de energie en het leren van een grote bewegingseconomie om de tegenstand van de tegenstander tegen hen te gebruiken, heeft de voorkeur.

Het blokkeren zou min of meer een laatste uitweg moeten zijn, want zelfs als je een aanval blokkert die je laat openen of de nadruk trekt op een andere inkomende aanval. Echter, als u geen plaats heeft om te verplaatsen, zou het blokkeren uw optie zijn. Met dat gezegd zijn er 8 verschillende blokkeringssystemen om u te helpen met uw verdediging en valinstellingen.

5. Opbrengst en omleiding

Dit is een zeer goede tactiek die u aanmoedigt om zachtere gebieden te richten wanneer u aanvallen stopt. Bijvoorbeeld als iemand je probeert te grijpen, in plaats van te pakken of de arm te raken, waarom pak je een vinger niet en trek het terug. Kom in de buurt of zet de energie om, zodat je tegenstander uit balans is. De onderstaande video-oefening toont u veel manieren om uw tegenstander beter te kunnen zetten. U wilt altijd een opening hebben om te slaan. Dit is een geweldige tactiek om jezelf uit moeilijke situaties te krijgen en de beweging van je tegenstander te omzetten om hun stakingen te vangen.

6. Flexibiliteit en wapens

We hebben allemaal verschillende lichaamsvormen die ons in staat stellen om goed te zijn voor verschillende dingen. Als je een klein persoon bent, kun je heel snel stoten en een goede lichaamsslag geven. Als u lang bent, heeft u uiteraard veel bewegingsvrijheid met uw benen, die nuttig is bij het schoppen. Grappling zou uw domein zijn als u een beetje omvangrijk bent omdat u uw grootte en ruwe kracht kunt gebruiken om de downs and holds te benutten. Met uw wapengebruik, zult u vinden dat u flexibele wapens nodig hebt om betere bewegingen te creëren en uw aanvalsbereik te verlengen. Het hebben van een riem, touw, kettingtype wapens stelt u in staat om te stoppen, grijpen en uw tegenstander uit balans te krijgen E veel beter. Dit zal een veel effectievere aanvalsstrategie zijn.

7. Mobiliteit / Voetenwerk

Als in alles wat betreft vechtsporten, beweging is uiterst belangrijk. Een permanent doel is veel makkelijker om aan te vallen dan één in beweging meerdere willen raken. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​gevarieerd systeem te creëren dat u helpt om de kloof te sluiten, om te ontduiken en eventueel open te stellen. Beweging is ook goed omdat je merkt dat je tegenstander je moet bijhouden, zodat je een fout of opening kunt vinden die je kan exploiteren.  Zoals je kan zien is Kenpo nogal de goed afgeronde en praktische vorm van vechtsporten. Het is geen wonder waarom het in de Verenigde Staten zo populair was tegenover het meer traditionele Kenpo wat bijvoorbeeld nog steeds in Nederland wordt onderwezen. Wat zijn enkele principes die u toepast op uw eigen studie van vechtsporten?

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page