Welke partijen zijn er interessant na UFC 229: Wie zou tegen wie moeten vechten? – Vechtsport Info
Home / Columns / Welke partijen zijn er interessant na UFC 229: Wie zou tegen wie moeten vechten?

Welke partijen zijn er interessant na UFC 229: Wie zou tegen wie moeten vechten?

Welke partijen zijn er interessant na UFC 229: Wie zou tegen wie moeten vechten?

Khabib Nurmagomedov bewees afgelopen weekend dat hij de titel UFC lichtgewicht waardig is door zijn zege op Conor McGregor. Met een nekklem dwong Nurmagomedov McGregor – die voor het eerst sinds twee jaar weer in de octagon vocht –  af te tikken in de vierde ronde.

In de nasleep van UFC 229 zijn hier vijf aankomende gevechten die zeker de moeite waard zouden kunnen zijn:

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson
Hoewel Nurmagomedov zijn score verbeterde tot 27-0 en zijn plaats aan top van de lichtgewicht divisie verankerde, vertroebelt de naoorlogse actie van Nurmagomedov na zijn gevecht met McConner zijn onmiddellijke toekomst. Boetes en opschortingen lijken waarschijnlijk. UFC zou zelfs kunnen besluiten zijn titel in te leveren. De tijd zal het leren. Tony Ferguson gaf acte de presents tijdens het co-main event, waarin hij terugkeerde van een reconstructieve knieoperatie. Hij stopte Anthony Pettis na twee rondes. Een gebroken hand voor Pettis was het resultaat na een ongelooflijk duel van geweld in zijn puurste vorm waar beide heren badend in het bloed uit vandaan kwamen.

Dominick Reyes vs. Jimi Manuwa of Thiago Santos
De ongeslagen Dominick Reyes promoveerde van prospect naar deelnemer toen hij door unanieme beslissing won van Ovince St. Preux in een licht-zwaargewichtpartij. Reyes trakteerde St. Preux – de voormalige linebacker van de University of Tennessee – op aanvallende trappen en bezorgde hem meerder sneeën door te counteren met ellebogen. Hij vloerde hem met en linker stoot in de derde ronde. Jimi Manuwa en Thiago Santos zullen op 8 december de ring in gaan tijdens UFC 231.

Derrick Lewis vs. Stipe Miocic
Toen Derrick Lewis meer dan 14 minuten werd belaagd, toverde hij een rechter hoek uit zijn hoed waarmee hij Alexander Volkov in de derde ronden tegen het canvas sloeg. Net als de rest van de zwaargewicht divisie moet Miocic wachten tot het voortdurende Daniel Cormier-Brock Lesnar-drama uitgespeeld wordt, alvorens hij kan proberen zijn titel te herwinnen. De voormalige kampioen vocht voor het laatst in juli tijdens UFC 226, toen Cormier hem van zijn troon stootte met een knock-out in de eerste ronde.

Michelle Waterson vs. Livinha Souza
Michelle Waterson schitterde in haar rol als underdog tegen Felice Herrig en liep weg met de winst van de drievoudige showcase voor vrouwen door een unaniem besluit van de jury. Waterson maakte gebruik van veel trappen en vloerde haar tegenstander in de tweede ronde, waarna ze enkele minuten lang een ground-and-pound uitvoerde, zittend op haar tegenstander. Zelfs toen Waterson in de derde ronde onder Herrig kwam te liggen, reageerde ze heftig met haar ellebogen. Livinha Souza maakte haar langverwachte promotiedebuut op 22 september tijdens UFC Fight Night 137. Ze stelde haar fans niet teleur, aangezien de voormalige titelhouder van de Invicta Fighting Championships slechts 81 seconden nodig had om tegenstander Alex Chambers te laten aftikken door een verstikkende nekklem toe te passen.

Aspen Ladd vs Raquel Pennington of Germaine de Randamie
Aspen Ladd is geslaagd met vlag en wimpel voor haar tot nu toe moeilijkste test omdat ze in de eerste ronde voormalige Invicta Fighting Championships-titelbezitter Tonya Evinger met een ground-and-pound wist te dwingen tot overgave. Evinger bezweek op 3:26 in Ronde 1 toen de 23-jarige Ladd bovenop haar rug zat en haar ellebogen en storen het werk liet doen. Z scoorde hiermee een perfecte 7-0. Pennington en de Nederlandse De Randamie vechten op 10 november tegen elkaar tijdens UFC Fight Night 139.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page