VIDEO: Hoe men in 1938 Muay Thai beoefende! Columns
Columns

VIDEO: Hoe men in 1938 Muay Thai beoefende!

VIDEO: Hoe men in 1938 Muay Thai beoefende!

Muay Thai kent een lange geschiedenis, maar video beelden van vroeger dagen zijn schaars

De oorsprong van Muay Thai, als vechtstijl, zou zich eeuwenlang geleden hebben ontwikkeld toen stammen vanuit de steppen van China naar het zuiden trokken via Vietnam, Laos, Birma en Cambodja. De belangrijkste stammen uit die periode, waaronder de (Tai) Siamees, vochten fel om te overleven toen ze naar het zuiden trokken en andere kleinere stammen ontmoetten in wat nu het noorden en het centrum van Thailand is, en zo ver zuidelijk als Maleisië. Door training, verlies van levens, militaire tactieken en gevechten tussen mannen en vrouwen, werden technieken en tactieken aangescherpt en begonnen de rudimentaire elementen van een "vechtstijl" wortel te schieten.

Een goede houding en positie

Oudere soldaten en vaders leerde hun studenten en zonen de offensieve en verdedigende tactieken en technieken, een goede houding en positie, en vaardigheden om het bewustzijn te vergroten. Die studenten en zonen gingen hun kinderen onderwijzen, en de wortels en de permanente structuur van een "effectieve vechtstijl" begonnen te versterken. Een goede techniek en machtsstakingen waren een vitaal element in oorlog dat hand-tot-hand vaardigheden vereist. Elke slag en beweging is bedoeld om een ​​slopende en verpletterende slag aan te brengen en om de jager snel naar de volgende tegenstander te laten gaan zonder zichzelf bloot te stellen aan een aanval.

De Thai waakten voortdurend tegen aanvallen van buurlanden, waaronder Birma en Cambodja.

Als vijanden bevochten de Birmezen en Thai eeuwenlang verschillende oorlogen die vernietiging in beide landen veroorzaakten. Muay Thai was in deze periode voornamelijk een deel van de Thaise cultuur en was een verplichte training als onderdeel van het Thaise leger van die tijd. Het leger bleef eeuwenlang soldaten trainen in de kunst van het Muay Thai: het definiëren en verfijnen van de vaardigheden, tactieken en technieken met de oorlogen tegen de Birmezen, Cambodjanen en andere indringers.

Van militaire training tot sport

Jonge Thaise mannen die terugkwamen van het front als militairen namen snel deel aan wedstrijden voor sport en plezier in dorpen en steden. Elke provincie, stad en dorp zou een lokale vechter ondersteunen die enige belofte en vaardigheid toonde. Oudere krijgers, overlevenden van vele veldslagen en gevechten tegen de vijand, werden Muay Thai-instructeurs en leraren [Kroo Muay]. De liefde voor de sport en de behoefte aan de verdediging van het koninkrijk maakten dat Muay Thai de volgende 500 jaar deel uitmaakte van de Thaise cultuur als generatie na generatie de vaardigheden doorgegeven werden naar de volgende.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws