Home / Columns / Vechtsport film tip; The Bleeder verhaal van bokser Chuck Wepner

Vechtsport film tip; The Bleeder verhaal van bokser Chuck Wepner

The Bleeder vertelt het verhaal van de boks legende Chuck Wepner

Recentelijk is de film “The Bleeder” uitgekomen die het echte verhaal vertelt over het leven van Chuck Wepner. Deze Wepner een zwaargewicht bokser die in zijn carrière tegenover grootheden als George Foreman, Sonny Liston en Muhammad Ali in de ring stond. Chuck Wepner was de inspiratiebron voor de uitermate succesvolle Rocky reeks.

Veel besproken film

Afgelopen week werd de film besproken in RTL late night door Rico Verhoeven die de film had bekeken, een van onze gast redacteuren Joey Klaver heeft de film ook bekeken en deelt graag zijn ervaringen met onze bezoekers.

Levens echte ervaring

Het eerste wat Chuck deed, was dat ik mijzelf in zijn wereld kon onderdompelen. De film vindt plaats in de jaren 60 en 70, en ik voelde me alsof ik daar was! Alles van de kostuums naar het productieontwerp leek op maat gemaakt te zijn, heeft allemaal gewerkt om een ​​zeer vintage look te creëren. Ik voelde me alsof ik gelijk was met deze karakters, en ik denk dat de tijd en zorg die in de film zijn gestopt, erkend moeten worden. Om het een stap verder te nemen, deze film mag je echt niet missen als je een vechtsport fan bent, en van de Rocky films houdt.

Fantastisch acteerwerk

Zeker, alles zag er prachtig uit en vintage, maar ik kijk niet naar acteurs; Ik was aan het kijken naar karakters. En dat was belangrijk bij het inleven in deze film en waar hij over gaat. Schrieber (acteur Chuck Wepner speelt) is fantastisch in deze film! Dit kan de sterkste prestatie zijn die ik ooit van hem gezien heb. Hij, en alle andere acteurs, waren bijna niet herkenbaar. Dit karakter kan gemakkelijk als één noot zijn gespeeld, maar Schrieber bracht hem op zo veel verschillende lagen.

Je begrijpt dat hij een echt verachtelijke man is, maar Schrieber laat je zien dat hij echt een gebroken man is die zijn weg heeft verloren. Je bent niet precies zeker of Chuck de hoofdrol of de antagonist is, maar het is de subtielheid van Schrieber’s acteur schap  waarmee je echt in dit complexe karakter wordt meegenomen. Nogmaals ga deze film zien want het is een must do!

 

The Bleeder vertelt het verhaal van de boks legende Chuck Wepner

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page