Home / Columns / UFC Fight Night 141 pre-analyse: Alistair Overeem tegen Sergey Pavlovich

UFC Fight Night 141 pre-analyse: Alistair Overeem tegen Sergey Pavlovich

 

UFC Beijing: Alistair Overeem treft Russische nieuwkomer

Het lijkt erop dat Overeem mogelijk de poortwachter fase van zijn carrière ingaat. Het is een wilde 20 jaar van heruitvinding geweest voor de Nederlandse MMA-gigant.

Aanstaande weekend staat Alistair Overeem tijdens UFC Fight Night 141 tegenover debutant Sergey Pavlovich uit Rusland. De vraag rijst welke tactiek Overeem zal gaan volgen om met een winst weg te lopen. De ‘glazen’ kin van Overeem staat ter discussie na een verlies tegen Francis Ngannou op knock-out.

Echter weet Overeem nu hoe hij zijn kin moet beschermen. Na terugkomst van een mislukte dopingtest in 2012 leek Overeem kort uit het veld geslagen, maar in de loop van de tijd ontwikkelde hij een meer defensieve opvallende stijl, met wat worstelen vermengd waardoor hij langzaam kon werken naar een doordachte finish in plaats van een sprint af te leggen, die hij waarschijnlijk zou verliezen.

Doorgewinterde veteraan

Die nieuwe vorm bracht hem tot een kans op de titel tegen Stipe Miocic, en na het verliezen van een wild gevecht, herstelde Overeem met overwinningen op Mark Hunt en Fabricio Werdum om te bewijzen dat hij nog steeds een top veteraan vechter is. Jammer genoeg voor hem kwam er eindelijk wat nieuw bloed in de divisie en Overeem werd een springplank.

Zowel Francis Ngannou en Curtis Blaydes maakten hun namen met brute overwinningen op Overeem. Nu komt hij opnieuw in de positie dat hij probeert een jong kanon te verslaan, terwijl hij tegenover de debuterende Pavlovich staat.

Debutant

Ondanks dat hij minder dan vier jaar geleden zijn pro MMA-debuut maakte, lijkt het wel of Pavlovich al een tijdje een topper is. Terwijl hij uit een worstel achtergrond kwam, maakte Pavlovich naam met een snelle knock-out en versloeg hij acht van zijn eerste negen tegenstanders in de eerste ronde.

Dat leek een beetje op te drogen toen Pavlovich tegenover Russische veteranen en nieuwe talenten stond inclusief een raar, traag gevecht tegen teamgenoot en sparringpartner Mikhail Mokhnatkin. Maar hij heroverde wat glans in zijn laatste gevecht, met een snelle knock-out tegen Fedor Emelianenko protege Kirill Sidelnikov.

Notoire tegenstanders

Pavlovich is een aanvulling zolang de UFC bereid is om hem te betalen, en de organisatie zag met recht dat het geen enkele zin had om hem te zien slagen tegen overgewaardeerde tegenstanders om zo de ladder op te klimmen. Het valt nog te bezien of Overeem te groot is voor een sprong naar de top.

Pavlovich kan verrassen en de kinproblemen van Overeem zijn enkele van de beruchtste in de sport. Dit gevecht heeft echter het potentieel dat het 15 minuten zal duren om te wachten op een knock-out die nooit komt.

Geduld

Pavlovich heeft een geduldige, one-punch-at-a-time stijl, in combinatie met zijn gedrongen bouw en gebrek aan bereik, moet Overeem in staat zijn om problemen te vermijden en een weg naar een overwinning te bereiken.

Het inzetten van Pavlovich is een waardige poging om van een talent een geduchte vechter te maken, maar dit is een gevecht waarbij Overeem de poort gesloten moet houden. De keuze voor de winnaar van dit gevecht is Overeem die wint via jury beslissing.

Bekijk ook

Fury vs.Wilder 3 krijgt andere datum

De strijd tussen zwaargewichtkampioen Tyson Fury en Deontay Wilder staat nog steeds gepland, maar het ...

GERMAINE DE RANDAMIE: ‘De UFC toont mij geen respect’

De Nederlandse UFC vechter Germaine de Randamie zegt dat de UFC haar wel wat meer ...

ZIEKENHUIS OPNAME: Bellator verliest headliner voor donderdag

De headliner van het Bellator event van donderdag in Milaan, Italië is afgelast. Paul Daley ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page