TEGENGAS: Prominenten twijfelen aan nut Nederlandse Vechtsportautoriteit – Vechtsport Info
Home / Columns / TEGENGAS: Prominenten twijfelen aan nut Nederlandse Vechtsportautoriteit

TEGENGAS: Prominenten twijfelen aan nut Nederlandse Vechtsportautoriteit

TEGENGAS: Prominenten nemen Nederlandse Vechtsportautoriteit onder vuur

De geloofwaardigheid van de Nederlandse Vechtsportautoriteit wordt in twijfel getrokken. Er is veel commentaar op het beleid van de organisatie. Die flink wat tegenstand lijkt te krijgen.

Met de komst van de Vechtsportautoriteit in Nederland ging er een ware schokgolf door de vechtsport wereld in ons land. Wat stond een ieder te wachten. Waar zou de nieuwe opgericht organisatie mee komen. Allemaal vragen waarmee vooral sportschoolhouders, coaches en wedstrijdvechters mee zaten.

Al snel werd duidelijk dat er strikte regels aan zouden komen. Vooral bij de jeugd waar gekozen werd om contact naar bijvoorbeeld het hoofd te minimaliseren. Dit was tegen het zere been van de gevestigde orde die de noodzaak er niet direct van inzagen.

Al die risico’s

Er werd geprotesteerd maar toch werden de maatregelen ingevoerd. Op zich een logische keuze want blessure schade naar het hoofd brengen nu eenmaal grote risico’s met zich mee. Hersenletsel waar op latere leeftijd de gevolgen niet van te overzien zijn. Is daar een van.

Later kwam de Vechtsportautoriteit met de invoer van een Fighter paspoort. Hierin wordt de vecht geschiedenis van een atleet vastgelegd. Wederom een maatregel die verklaarbaar is. Immers wil je voorkomen dat een vechter een week na een zware knock-out weer ergens in de ring staat.

Luisteren of…

De aankondiging van een ‘keurmerk’ voor sportscholen bracht dubbele emoties. Met het keurmerk wil de Vechtsportautoriteit uitbannen dat er onkundige personen les geven. Anderzijds heb je geen keurmerk dan kunnen de deuren op slot.

Afgelopen week ontvlamde de discussie met de Vechtsportautoriteit als middelpunt hoog op. Na het kickboksen, Muaythai en MMA bij de jeugd regels te hebben opgelegd. Is nu het boksen aan de beurt. Deze ontsprong tot nu toe de dans. Maar geen ontsnappen aan. Ook hier wil de Vechtsportautoriteit haar punt gaan maken. De Nederlandse Boksbond is boos en gaat niet zomaar akkoord.

Angst

Een column die gisteren op onze website verscheen is aanleiding tot reacties. Onder andere van Arnaud van der Veere, geen onbekende in de vechtsport wereld en BJJ legende Remco Pardoel. Deze geven ongezouten hun mening over de Vechtsportautoriteit.

Toch zijn er niet veel personen die zich publiekelijk uit durven te spreken over de organisatie. “Anoniem prima, maar ze hakken je kop eraf. Ik vertrouw hen voor geen meter. Bovendien werken er personen die zelf niet van onbesproken gedrag zijn. En die gaan ons vertellen hoe het moet. Laat me niet lachen’, zegt een van de anonieme reageerders.

Bekijk ook

World Boxing Super Series keert terug met top toernooi

Boksen is en is altijd veel meer geweest dan een sport. Het is een metafoor voor het leven.

‘Motherfucker’! UFC’er mept en trapt trainingsmaat voor het eggie

Dat ging niet helemaal lekker en escaleerde flink.

1 Miljoen, de titel en alle eer: Bellator Grand Prix-finale

Topvechters Freire en McKee hebben eindelijk een datum voor hun langverwachte Bellator vedergewicht Grand Prix-finale

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page