Systema de niet te onderschatten Russische vechtkunst Columns
Columns

Systema de niet te onderschatten Russische vechtkunst

Systema de niet te onderschatten Russische vechtkunst

Systema is een niet te onderschatten Russische vechtkunst

Door de gehele geschiedenis van dit enorme land, moest Rusland indringers af weten te weren uit het noorden, zuiden, oosten en het westen. Alle aanvallers brachten hun verschillende stijlen van strijd en wapens. De gevechten vonden plaats op verschillende terreinen, tijdens het vriezen in de winters en snikhete zomers, met de Russen vaak sterk in aantal overtroffen door de vijandelijke troepen. Systema werd vaak onderschat door de vijand, die al snel leerde dat men toch echt een probleem had als het tot man tot man gevecht kwam.

Systema de niet te onderschatten Russische vechtkunst

Als gevolg van deze factoren, ontwikkelden de Russische krijgers een stijl die een sterke geest met een zeer innovatief en veelzijdig tactieken die tegelijkertijd praktisch zijn ontwikkelde. Dodelijk en effectief is tegen elke vorm van vijandelijkheid en onder alle omstandigheden werden gecombineerd ontzag verworven. De stijl was natuurlijk en vrij omdat ze geen strikte regels, stijve structuur of beperkingen (behalve voor morele degenen) bevatte. Alle tactiek waren gebaseerd op instinctieve reacties, individuele sterktes en kenmerken, speciaal ontworpen voor het snel leren.

Potentie van de Russische krijgskunst

Toen de communisten in 1917 aan de macht kwamen, onderdrukte ze alle nationale tradities. Het beoefenen van de eeuwen-oude stijl van krijgskunst werden zwaar gestraft. Echter, de autoriteiten realiseerde snel de levensvatbaarheid en de potentie van de Russische krijgskunst en dus voorbehouden voor de elite-eenheden van Spetsnaz (commando's).

Sinds de val van het Sovjet-systeem, stekenvele andere Russische vechtstijlen opnieuw de kop op door middel van opleiding, de concurrentie, en media publiciteit. Onder andere de stijlen zijn onder andere: Sambo (a worstelen stijl), Slaviano-Goretskaya Borba (Stormwarrior Style), militaire stijl van A. Kadochnikov, plus een verscheidenheid aan stijlen (bijv Busa, Skobar, Bos Warrior, Kozachiy sploch, vuist gevechten door Gruntovsky).

Filosofie aspecten van Systema

Er is een reden waarom Russische Martial Art HET SYSTEEM (het Russische woord is Systema) wordt genoemd. Het is een complete set van concepten en training componenten die iemands leven weet te verbeteren. In dit geval is het verwerven van de krijgskunst vaardigheid is een manier om de functie van alle zeven fysiologische systemen van het lichaam en alle drie niveaus van de menselijke capaciteiten van de lichamelijke, de psychologische en de spirituele te verbeteren.

Het belangrijkste principe van het Russische systeem is non-vernietiging. Het doel is om ervoor te zorgen dat uw training en uw houding geen schade aan het lichaam en de psyche van u of uw partners. Het systeem is ontworpen om te creëren, bouwen en versterken van je lichaam, je psyche, je familie en je land.

Het systeem heeft een andere naam "poznai sebia" of "Ken me". Wat betekent het eigenlijk om jezelf te begrijpen? Het is niet alleen te weten wat je sterke en zwakke punten zijn, dat is goed, maar vrij oppervlakkig. Training in deze Russische Martial Art is een van de zeker manieren om de volledige omvang van onze beperkingen te zien - om te zien hoe trots en zwak we eigenlijk zijn. Het systeem stelt ons in staat om de ware kracht van de geest, die afkomstig is van nederigheid en duidelijkheid in het zien van het doel van ons leven te krijgen.

De wortels van de Russische systeem zijn in de Russisch-orthodoxe christelijke geloof, het geloof is dat alles wat ons overkomt, goed of slecht, slechts één ultiem doel. Dat is om de best mogelijke voorwaarden te scheppen voor elke persoon om zichzelf te begrijpen. Een goede training in het Russische systeem draagt ​​hetzelfde doel - om elke deelnemer in de best mogelijke instelling zetten voor hem om zo veel over zichzelf te realiseren als hij in staat is om te verwerken op een bepaald moment.

Een van de woorden die Mikhail Ryabko aan de beginners richt is "Wees een goed persoon en alles zal tot u komen." In een eenvoudige, maar uitgebreide manier waarop het systeem u helpt bij het kiezen en volgen van de juiste weg.

Systema oprichters

Mikhail Ryabko

Kolonel van de Special Operations Unit van het Russische militaire Emergency Response Team, adviseur van de minister van Justitie van Rusland MVD.

Mikhail Ryabko werd opgeleid vanaf de leeftijd van vijf bij één van de persoonlijke lijfwachten van Stalin, en werd ingewijd tot Spetsnaz op de leeftijd van vijftien. Hij is een tactische commandant van gijzelaar-reddingsteams, antiterroristische operaties, en gewapend criminele neutralisatie. Mikhail woont in Moskou, heeft de rang van kolonel en dient als een speciale adviseur van de minister van Justitie van de Russische Federatie. Hij blijft veel van zijn studenten op leiden als de Master Teacher van Systema. Hij heeft een boek over Tactics van Special Operations geschreven. Hij is in talrijke militaire campagnes betrokken geweest en heeft medailles en onderscheidingen.

Voor de link naar de website Mikhail in het Russisch, klik hier: https://www.systemaryabko.ru
Vind de Engels versie knop in de rechterbovenhoek van de site.

Vladimir Vasiliev

Director en Chief Instructor van Systema Headquarters.

Geboren in Rusland, ontving Vladimir intensieve training van de top Special Operations Units instructeurs en is de top student van Mikhail Ryabko. Hij diende ook als trainer voor de elite-eenheden, SWAT-teams, en lijfwachten. Vladimir verhuisde naar Canada, en in 1993 stichtte hij de eerste school van de Russische Martial Art buiten Rusland

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws