Shorinji Kempo: Een Japanse Vechtkunst Vanuit Het Shaolin Kung Fu - Vechtsport Info
Home / Columns / Shorinji Kempo: Een Japanse Vechtkunst Vanuit Het Shaolin Kung Fu

Shorinji Kempo: Een Japanse Vechtkunst Vanuit Het Shaolin Kung Fu

Niet lang na de Tweede Wereldoorlog, tijdens een tijd waarin Japan de wonden van de oorlog likte, ontstond Shorinji Kempo!

Shorinji Kempo: Een Japanse Vechtkunst Vanuit Het Shaolin Kung FuDoshin So’s (oprichter Shorinji Kempo) verbinding met vechtsport gaat zo ver terug naar zijn jeugd, waar hij op 17-jarige leeftijd naar China verhuisde. Gewerkt voor meer dan een decennium als dienstverlener van de Japanse regering, kreeg hij zo te maken met verschillende Chinese organisaties die hem aan de wereld van de vechtkunsten blootstelden.

Stevige invloed van een Shaolin-meester

Hij kwam sterk onder invloed van een Shaolin-meester, die later zou slagen als de 21ste meester van de Noordelijke Shorinji Giwamonken School. Er wordt aangenomen dat So zijn training in deze tijd gebruikt heeft als de basis voor wat hij later ‘Shorinji Kempo’ of ‘Shaolin Temple Fist Method’ noemde.

Tegen de tijd dat hij terugkeerde naar Japan, had de pest van hopeloosheid en massa-depressie het leven van zijn volk gekenmerkt. De gedemoraliseerde staat van zijn land uit de nasleep van de Tweede Wereldoorlog probeerde hij te verbeteren door les te geven aan jongeren. Echter, toen hij aanvankelijk naar buiten trad, en probeerde zijn mensen te helpen door middel van boeddhistische filosofieën, realiseerde hij zich snel de ondoeltreffendheid van zijn woorden alleen.

Om die reden begon hij de training die hij in China onder de Shaolin-meesters had ontvangen, deze toe te passen en uiteindelijk een dojo te vestigen, waar hij in Shorinji Kempo les begon te geven om mensen te lokken, te laten luisteren en uiteindelijk te leren.

Shorinji Kempo en Shaolin Fist

Zoals blijkt uit zijn vertaalde betekenis, is Shorinji Kempo nooit ver verwijderd, van het feit dat het in feite de weg van de Shaolin-vuist is. Deze tak van vechtkunsten heeft altijd geprobeerd de oude tradities van de Shaolin-monniken in te schakelen door ervoor te zorgen dat de beoefenaars zowel geest en ziel trainen, ze uiteindelijk als een, in plaats van twee afzonderlijke dingen, te zien.

Shorinji Kempo richt zich sterk op de leer van Boeddha en richt zich sterk op fysieke en spirituele ontwikkeling. Om dit effectief te doen, is Zen meditatie een vereiste van het curriculum, aangezien het de fysieke technieken aanvult en helpt, verhoogt het gevoel om jezelf te versterken en te sterk te houden.

Shorinji Kempo Training

Shorinji Kempo: Een Japanse Vechtkunst Vanuit Het Shaolin Kung FuTerwijl Shorinji Kempo bestaat uit vele sets van technieken, richten de leerstellingen zich vooral op het aantonen van wat bekend staat als embu. In embu zijn er ongeveer zes secties, waarbij elk bestaat uit goho (harde technieken waarbij stoten, schoppen, enz. deel van uitmaken). En juho (zachte technieken waarbij gooien, worstelen, enz.) tot de technieken behoren. Opleiding in goho en juho biedt beoefenaars een aanvaller controle, ongeacht de grootte of de sterkte. Zo functioneert Shorinji Kempo praktisch voor mensen van alle leeftijden, geslachten en maten.

Shorinji Kempo leert ook gebruikers over drukpunten en seiho (Zen acutherapie). Deze informatie is niet alleen nuttig bij het neutraliseren van vijanden tijdens zelfverdediging, maar biedt ook studenten de mogelijkheid om hun gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen.

Werken met steeds een andere partner vereist dat de betrokken opleiding meestal de rol van zowel aanvaller als verdediger op zich neemt, om terug te keren om een ​​gevoel van beide partijen te krijgen. In tegenstelling tot sommige andere vormen van vechtsporten, behelst de sparring van Shorinji Kempo geen competitief aspect bij het winnen en / of verliezen.

Shorinji Kempo shaolin

In feite, in plaats van te proberen de oppositie te verslaan, is deze one-on-one dynamiek meer om elkaar te helpen elkaar effectief en samen te werken. Als een dans veranderen de studenten voortdurend partners om hun technieken aan te passen aan hun verschillende maten, gewichten en stijlen.

Na verloop van tijd is Shorinji Kempo meer bekend als een religie onder zijn leerlingen, in plaats van een competitieve sport of traditionele vechtsport.

Bekijk ook

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

'Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

‘Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

Mike Tyson alhoewel allang gepensioneerd en alleen nog actief in oefenwedstrijden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page