Rico vs Hesdy heeft groot 'Rocky 3' gehalte (video) Columns
Columns

Rico vs Hesdy heeft groot 'Rocky 3' gehalte (video)

Rico vs Hesdy heeft groot 'Rocky 3' gehalte (video)

Rico Verhoeven en Hesdy Gerges gaan op 30 januari de strijd met elkaar aan op GLORY 77. Het onverwachte gevecht doordat Jamal Ben Saddik moest afzeggen. Heeft iets weg van een van de Rocky films.

Wie kent Rocky Balboa (gespeeld door Sylvester Stallone. red) niet, de fictieve underdog bokser die het schopte van de straat tot kampioen. In de filmserie verslaat de eveneens onverwachte tegenstander de lang ongeslagen kampioen Apollo Creed (Carl Weathers. red.). Staat dit lot ook GLORY Kampioen Verhoeven te wachten.

Verhoeven vindt dat er rond een gevecht een goed verhaal moet zijn. Zo blijft het aantrekkelijk om te gaan bekijken. Toegegeven het verhaal met Ben Saddik was er, maar die tussen Gerges en Verhoeven is vele malen groter. Spuugde Ben Saddik ooit Verhoeven in het gezicht maar liep dit af met een sisser. Zo verklaarde in 2019 Gerges Verhoeven de oorlog. Een mooi begin van een verhaal wat nu een vervolg krijgt.

Waarom heeft Rico vs Hesdy het Rocky gehalte?

Verhoeven is de regerend kampioen, Gerges de uitdager die als de 'underdog' wordt aangemerkt. Maar is het juist niet vaak de underdog die voor een complete verrassing kan zorgen. Het verloop van december 2019, met het zogenaamde 'pannenkoek' incident tussen de twee topvechters tot nu lijkt als die in een film. En Rocky film wel te verstaan.

In Rock 3 is het Clubber Lang (gespeeld door mr T. red.) die op een bijna gelijke wijze Rocky komt uitdagen tijdens een openbare gelegenheid. Zelfs de tussenkomt van de trainer van Rocky lijkt een op een als tijdens de inmiddels beruchte persconferentie in dec 2019.

Het verhaal van Rocky die een flink pak slaag krijgt van Lang in hun eerste gevecht is inmiddels bekend. Rocky delfde daar het onderspit. Echter in de herkansing was het Lang die naar het Canvas ging. Zal het zo ook aflopen op 30 januari? Zal Gerges de kampioen verslaan tijdens het gevecht in het 4 man toernooi?

Tijdens de persconferentie gisteren werd nog maar eens duidelijk dat het Gerges menens is. Terwijl Rico het iets luchtiger lijkt te nemen en zegt Gerges simpelweg te verslaan. Op zijn beurt is het Gerges die zegt oorlog te komen voeren en de persconferentie afsloot in geheel eigen stijl door te zeggen,,Hé Rico, fuck you." Volgende week zal blijken hoe het gevecht zich zal ontwikkelen. De weg er naar toe is niet minder spannend.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/eva-jinek-trekt-partij-voor-rico-verhoeven-video/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws