Rico Verhoeven is nu meer dan ooit goud waard
Home / Columns / Rico Verhoeven is nu meer dan ooit goud waard

Rico Verhoeven is nu meer dan ooit goud waard

Rico Verhoeven is nu meer dan ooit goud waard

Nu blijkt dat ondanks een vaccin het coronavirus nog lang niet onder controle is en de wereld in zijn greep houdt. Is de vechtsport wereld nog steeds niet op het niveau waar het was.

Er wordt sinds vorig jaar gesproken over het feit dat het kickboksen stervende zou zijn. Sterk aangewakkerd door de teloorgang van GLORY Kickboxing. Echter rees deze als en feniks uit de as omhoog, maakte een nieuwe start en bracht op het nippertje in 2020 nog een evenement.

Meer organisaties

Niet alleen GLORY organiseerde in ons land kickboks toernooien, maar ook Enfusion kwam met evenementen. Een van de top event van deze organisatie was die waar Hesdy Gerges op het programma stond. Gerges die voor een spectaculaire overwinning zorgde bracht flink wat aandacht voor de organisatie.

In februari zegt Enfusion weer te organiseren vanuit een locatie in Alkmaar. Vooralsnog zonder publiek daar dit afhankelijk is van de coronapandemie.

Niet alles meteen eruit gooien

Dit jaar start positief met op 30 januari een groots event van GLORY, met een aantal dikke titelgevechten. De vraag is zal dit het kickboksen redden? Want wat volgt er na dit event waar een groot deel van de munitie met topvechters lijkt te worden verschoten.

Er ligt een grote druk op de organisaties die het op zich nemen om toch het kickboksen onder de aandacht te houden. Met GLORY als aanvoerder, immers is deze wereldwijd bekend. Maar hoe zit het ONE Championship, de Aziatische reus met een groot aantal Nederlandse vechters op de loonlijst.

Rico als redder

Ook ONE organiseert door, Regian Eersel verdedigt zijn wereldtitel tijdens het UNBREAKABLE evenement dat op 22 januari in Singapore wordt gehouden. Helaas geeft de mainstream pers behalve het AD.nl er in ons land er niet veel aandacht aan.

Rico Verhoeven is nu eenmaal de naam die over de hele wereld bekend is. De naam van de GLORY wereldkampioen lijkt nu meer dan ooit goud waard, om het kickboksen onder de aandacht te houden en te waarborgen voor de toekomst. Niet allen in Nederland maar wereldwijd.

Laten we hopen dat GLORY zich beseft welke verantwoordelijkheid op haar schouders rust. Het kickboksen is nog niet dood, leve het kickboksen.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page