Home / Columns / OM TE JANKEN: Sportscholen moeten dicht, maar Nederland massaal naar het strand

OM TE JANKEN: Sportscholen moeten dicht, maar Nederland massaal naar het strand

Sportscholen moeten massaal dicht blijven maar Nederland kleeft aan elkaar op het strand.

Het is toch niet meer normaal, scheldend en vloekend, maar vooral vol verbazing las ik vandaag de koppen in de kranten. “Nederland zoekt massaal de verkoeling op.” Het is toch om te janken dat je als sporter, recreant of prof 1.5 meter afstand moet houden terwijl Jan en Annie rug aan rug zitten op het strand.

“Politie stuurt mensen weg uit park”, leuk dat de politie ingrijpt aan het einde van de middag, in het slechtste geval is een corona besmetting dan allang geschiedt. Maar kom op zeg massa’s sportscholen staan op het randje van en faillissement omdat er geen binnenles gegeven mag worden want de zaal is te vol.

Om moedeloos van te worden

Je raakt er moedeloos van, buitenlucht zou minder besmettelijk zijn, he halloÔÇŽ. Op het strand zweten mensen zich een ongeluk, lopen langs of over elkaar heen wat nou druppelwolkjes, dat zijn hele druppelplassen. Ok iedereen heeft recht op ontspanning, wil er even uit, maar wij willen kickboksen, karate, MMA, Jiu-Jitsu of Judo├źn.

Vrijdag 22 mei is de demonstratie voor eerder open gaan van sportscholen dan 1 september. Bekende vechters zoals Ernesto Hoost en Semmy Schilt zullen er bij aanwezig zijn. Wel op 1.5 meter afstand omdat de vechtsporters er zich wel aan houden. Of het veel uitmaakt geen idee dat het moet om onze stem te laten horen ja.

Bekijk ook

ZONDER GENADE: Ontslagen UFC-vechter doorbreekt stilte

Ray Borg heeft zijn eerste openbare verklaring afgelegd sinds zijn UFC-ontslag. Hij werd genadeloos aan ...

­čÄą KNOCK-OUT: Voetbal icoon David Beckham in bokswedstrijd

Topvoetballer David Beckham houdt wel van een uitdaging. Zo besloot hij het op te nemen ...

VIDEO: Tyson Fury geeft rondje boksles op het strand

Wat doe je als de verveling toeslaat, dan ga je lekker op het strand even ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page