Home / Columns / Nederlandse kickboksers in het voormalig oostblok benadeeld

Nederlandse kickboksers in het voormalig oostblok benadeeld

In het voormalig oostblok lijk je als Nederlandse kickbokser gedoemd om te verliezen.

Hoe vaak komt het niet voor dat er een Nederlandse vechter een oor wordt aangenaaid. “Je hebt gewoon geen schijn van kans om te winnen tegen de plaatselijke favoriet. Hoe goed je ook bent, als je niet gaat voor de knock-out ben je verloren.

Afgelopen donderdag kregen de kickboks fans in Roemenie een staaltje van thuis fluiter te zien. De Nederlandse GLORY veteraan Chris Baya had duidelijk de overhand op zijn tegenstander Khaial Dzhaniev maar verloor op split decision. Baya kreeg op social media bijval en de fans waren het niet met de uitkomst eens.

Lokale helden favoriet

Er was wel meer mis op het toernooi waar Baya aantrad, de lokale held, Sorin Caliniuc won het toernooi ook al was hij niet de beste vechter. Er werd dan ook protest ingediend door de coach van Khaial Dzhaniev, die duidelijk benadeeld was. Knockdowns werden genegeerd en de jury leek de andere kant op te kijken.

ZIE OOK >> Nederlandse vechters verliezen onterecht

Volgens de coach verontschuldigde zelfs de ring-speaker zich voor de “lokale jongens” nadat de winst aan Caliniuc was gegeven in plaats van aan Dzhaniev. Loont het nog wel om als Nederlander of buitenlander op dergelijke toernooien aan te treden, je vraagt het je gevoegelijk af.

Bekijk ook

Super fit worden: De voordelen van boksen voor je lichaam

De krachtbron voor een stoot begint met de lange en krachtige spieren van de benen, ...

Kopstoten en haren trekken: ‘Toen de UFC nog geen regels had’

Er was een tijd dat er bij The Ultimate Fight Championships (UFC) niet echt regels en gewichtklassen waren.

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.