Nederlandse kickboksers in het voormalig oostblok benadeeld - Vechtsport Info
Home / Columns / Nederlandse kickboksers in het voormalig oostblok benadeeld

Nederlandse kickboksers in het voormalig oostblok benadeeld

In het voormalig oostblok lijk je als Nederlandse kickbokser gedoemd om te verliezen.

Hoe vaak komt het niet voor dat er een Nederlandse vechter een oor wordt aangenaaid. “Je hebt gewoon geen schijn van kans om te winnen tegen de plaatselijke favoriet. Hoe goed je ook bent, als je niet gaat voor de knock-out ben je verloren.

Afgelopen donderdag kregen de kickboks fans in Roemenie een staaltje van thuis fluiter te zien. De Nederlandse GLORY veteraan Chris Baya had duidelijk de overhand op zijn tegenstander Khaial Dzhaniev maar verloor op split decision. Baya kreeg op social media bijval en de fans waren het niet met de uitkomst eens.

Lokale helden favoriet

Er was wel meer mis op het toernooi waar Baya aantrad, de lokale held, Sorin Caliniuc won het toernooi ook al was hij niet de beste vechter. Er werd dan ook protest ingediend door de coach van Khaial Dzhaniev, die duidelijk benadeeld was. Knockdowns werden genegeerd en de jury leek de andere kant op te kijken.

ZIE OOK >> Nederlandse vechters verliezen onterecht

Volgens de coach verontschuldigde zelfs de ring-speaker zich voor de “lokale jongens” nadat de winst aan Caliniuc was gegeven in plaats van aan Dzhaniev. Loont het nog wel om als Nederlander of buitenlander op dergelijke toernooien aan te treden, je vraagt het je gevoegelijk af.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page