Mousasi en Van Steenis winnen debuut op Bellator, maar waar zijn de bloemen? - Vechtsport Info
Home / Columns / Mousasi en Van Steenis winnen debuut op Bellator, maar waar zijn de bloemen?

Mousasi en Van Steenis winnen debuut op Bellator, maar waar zijn de bloemen?

Nederlandse vechtsporters worden nog steeds ondergewaardeerd, wie staat er voor hen op Schiphol?

De winst van Gegard Mousasi en Costello van Steenis deden mij springen van vreugde afgelopen nacht, als redactie lid van Vechtsport Info en fanatiek vechtsport fan werd ik ook ietwat droevig. Ik wil niet al te neerslachtig overkomen, in tegendeel, maar wie eert onze vechtsporters nu eens echt. Deze twee toppers hebben een top prestatie neergezet, een Mousasi die zijn 15 minuten doorvecht met een licht geslapen oog, en een Van Steenis die zijn tegenstander uitschakelde, en waar men met de mond van open zat.

Nederlandse vechtsporters worden nog steeds ondergewaardeerd, wie staat er voor hen op Schiphol?

Voetbalvrouwen het ultieme voorbeeld?

Wie herinnerd zich niet het succes van het Nederlandse vrouwen team afgelopen zomer, deze zegevierde en zij werden gevierd. Heel Nederland stond op z’n kop. want oh jee wij wonnen weer eens een groot internationaal toernooi. Maar laat ik u even wakker schudden, bijna wekelijks zijn er Nederlandse vechtsporters actief op internationale kampioenschappen, en met succes.

Van judoka’s, Karateka’s, MMA vechters, kickboksers en meer, maar behalve de social media kanalen, vechtsport nieuws sites en wellicht ergens een kattebelletje in de krant waar de vechtsporter vandaan komt, zien of horen wij niets! Op TV, haast geen aandacht (ja als er iets negatiefs te melden is), radio? Ja soms, en wat wordt je dan blij dat een Rico Verhoeven 60 seconden krijgt om zijn winst toe te lichten.

Maar de digitale TV kanalen dan?

Ja eindelijk digitale TV, Fox, Spike, RTL7 maar…. Die zenden in de regel alleen de wedstrijden uit, maar ook deze zijn niet te bekennen op Schiphol met een bos bloemen. Nu gaat het niet om die bloemen, maar puur om het principe. Wordt het niet eens tijd dat er wel aandacht komt. Laten wij eerlijk zijn TV en kranten zijn nog steeds de grote uitdagers van nieuws.

De sociale kanalen als Facebook, Instagram of Twitter zitten vol met personen die nieuws delen, maar let wel het merendeel is hobbyisten. En zij doen super goed werk in het promoten van de vechtsporten, als zij het kunnen waar bent u dan grote media?

Even terug naar de kern en verzoek aan de pers

Al jaren zijn vechtsporters ondergewaardeerd en zonder echte aandacht, ja als er een misstand is te melden duikt de hele pers er op, want oh oh das pas interessant. Maar mogen wij u dan verzoeken pers collega’s van de grote media, verdiep u eens in de vechtsport. En koop dat bloemetje en toog u naar Schiphol, onze vechtsporters verdienen aandacht. Dank u op voorhand!

 

 

Bekijk ook

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Het is moeilijk om een voorspelling te doen voor de uitkomst van het gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page