MISSIE JOHN DE MOL GESLAAGD: Kickboksen op plek 1 – Vechtsport Info
Home / Columns / MISSIE JOHN DE MOL GESLAAGD: Kickboksen op plek 1

MISSIE JOHN DE MOL GESLAAGD: Kickboksen op plek 1

MISSIE GESLAAGD: Rico vs Badr 2 zet kickboksen op plek 1

De kickboks wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari kwam niet zomaar tot stand daar is goed over nagedacht.

Dat de kickboks wedstrijd tussen Rico en Badr niet zomaar ontstond is duidelijk, daar moet een heel plan aan ten grondslag liggen. Zowel voor als tegenstanders moeten erkennen dat het gevecht van 21 december tussen de twee kickboks giganten, kickboksen als sport weer helemaal op de kaart heeft gezet.

Ondanks enkele negatieve geluiden is er een een doel bereikt, kickboksen terug brengen en 3.5 miljoen mensen die hiervan kunnen getuigen. Nimmer haalde een kickboks event dit soort duizelingwekkende kijkers aantallen en dat is niet alleen te wijten aan de kickboksers zelf, er moet goed over nagedacht zijn.

Eindelijk de goede kant op

Toen media gigant John de Mol de rechten overnam van Ziggo raakte de boel in een stroomversnelling, immers heeft de Mol de middelen om het kickboksen een stevige sturen in de rug te geven, slim gecombineerd met de rechten van de UFC. Veronica Fight werd gecreëerd met een team van specialisten om de vechtsporten goed te positioneren.

ZIE OOK >> Haat journalist laatdunkend over kickboksen

Maar even terug naar Rico vs Badr, nimmer werd een kickboks gevecht zo gehyped en gepromoot, heel Nederland sprak en spreekt erover en zelfs wereldwijd is er aandacht aan besteed, de gemiddelde hockey, tennis of schaak fanaat weet inmiddels wie Rico en Badr zijn en wat kickboksen inhoudt.

Nederland in spanning

Op de tekentafel zal het plan breed uitgeschreven zijn, media inzet, tv interviews, van gewoon gevecht naar een titelstrijd met als kers op de taart een opwindende persconferentie tussen beide vechters, die later tijdens de wegingen en de laatste staredown elkaar vriendschappelijk tegemoet traden.

Dan de wedstrijd zelf met voor sommige een anti-climax als uitslag met het verlies van Badr die toch even liet zien dat Rico even zijn meerdere moest erkennen in de kickbokslegende. Nooit tevoren had Verhoeven 2 maal 8 tellen gehad en de top atleet gaf toe dat hij aan de verliezende hand was. Een blessure bij Badr gooide roet in het eten om de partij winnend af te sluiten.

Dit smaakt naar meer

Er zitten een aantal voordelen aan het succes, de overige kickboksers op het event hebben er voordeel aan. Wie kreeg er geen rillingen met de impact van de snoeiharde bodyshot van Luis Tavares op Stefan Susperregui, het geluid alleen al.

Ongetwijfeld zal een derde herkansing tussen Rico en Badr net zoveel media aandacht krijgen als deel twee. Polls wijzen uit dat de animo onder de fans nu minder is, maar dat zal na een aantal maanden wel afgenomen zijn. Kickboksen als business plan? Ja, waarom ook niet, al jaren wordt geklaagd dat de sport meer aandacht verdiende, die is er nu met dank aan John de Mol en GLORY Kickboxing, op naar meer.

Column bijdrage door: H. Bijsterveldt

Zelf een column schrijven mail ons: info@vechtsportinfo.nl

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page