Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel' Columns
Columns

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu, die nog nooit eerder aan MMA had deelgenomen, op DEEP JEWELS 16. Het voegde toe aan de lange lijst van freakshow gevechten in de geschiedenis van de Japanse vechtsporten.

Uiteraard was er veel bezorgdheid over het leeftijdsverschil en de ethische aard van de wedstrijd in het algemeen. Momo's manager Shu Hirata verdedigde de wedstrijd destijds voorafgaand aan het evenement en voorspelde natuurlijk een overwinning voor zijn cliënt.

Vandaag kijken we terug in deze column naar het gevecht in 2016. Momo trainde zes keer per week minstens drie uur per dag sinds ze op de kleuterschool zat. Momo had al 100 amateur gevechten in BJJ, kickboksen en karate gecombineerd, wat veel meer ervaring was dan haar tegenstander Momoko Yamazaki die serveerster was en nauwelijks trainde.

Het jonge meisje won in wat de start van haar prof-carrière zou moeten inluidde destijds. Echter kwam Momo niet verder en haar laatst geregistreerde wedstrijd was in 2019 op Shoot Boxing Young Caeser Cup Central 25. Waren die 100 gevechten op jonge leeftijd wellicht teveel?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws