Home / Columns / Kickbokstrainer heeft seks met minderjarige: Ga je schamen

Kickbokstrainer heeft seks met minderjarige: Ga je schamen

Foto Pixabay

Maandag kwam het nieuws naar buiten over een 59-jarige kickbokstrainer uit Nieuw-Roden die met een minderjarige leerlinge jarenlang seks heeft gehad.

Er wordt gesproken over een relatie? Maar hoe kan een jong kind wat 12 jaar is beoordelen of er sprake is van een relatie. Als ouder persoon had de kickbokstrainer die niet bij naam genoemd wordt moeten nadenken, in plaats van zijn geslachtsdrift bot te vieren op een jong meisje.

Natuurlijk kent elk verhaal twee kanten, maar als je als volwassen vent geen onderscheidt kunt maken tussen signalen die een kind afgeeft die het vertrouwen in je heeft en deze vertaald naar seks, dan is er echt iets mis in je bovenkamer. Tijdens de zitting in de rechtszaal verklaarde de man dat hij en zijn leerlinge vanaf haar 16e seks hadden, het meisje ontkent dit.

Hou je poten thuis

Zij zegt dat de man er in slaagde haar te isoleren van haar sociale omgeving, en mensen bij haar weghield, de vraag rijst dan waar ben je dan als ouder? Vang je dan geen signalen op, op zijn minst moet er toch iets te merken zijn. Maar goed tegen de man wordt 32 maanden celstraf geëist, ook een proeftijd van 5 jaar geen les meer geven aan minderjarigen.

DE Nederlandse wet kennende zal hij er wel met minder afkomen, het zou beter zijn als de man helemaal geen les meer mag geven. In Nederland is een initiatief genaamd Not in My Dojo, daar zijn vertrouwenspersonen waar misbruik gemeld kan worden. Wat de kickbokstrainer betreft daar wordt binnen twee weken een oordeel over geveld, we wachten af.

Column bijdrage: H. Bijleveldt

Bekijk ook

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...

Jairzinho Rozenstruik einde zomer weer in actie bij de UFC

De Surinaamse UFC vechter Jairzinho Rozenstruik verwacht augustus of september weer in actie te komen. ...

🎥 | Bekende YouTube bokser rooft mee tijdens plunderingen

Jake Paul, de Amerikaanse Youtuber en bokser, was in een winkelcentrum dat zaterdagavond werd geplunderd. ...