Home / Columns / Kickbokstrainer heeft seks met minderjarige: Ga je schamen

Kickbokstrainer heeft seks met minderjarige: Ga je schamen

Foto Pixabay

Maandag kwam het nieuws naar buiten over een 59-jarige kickbokstrainer uit Nieuw-Roden die met een minderjarige leerlinge jarenlang seks heeft gehad.

Er wordt gesproken over een relatie? Maar hoe kan een jong kind wat 12 jaar is beoordelen of er sprake is van een relatie. Als ouder persoon had de kickbokstrainer die niet bij naam genoemd wordt moeten nadenken, in plaats van zijn geslachtsdrift bot te vieren op een jong meisje.

Natuurlijk kent elk verhaal twee kanten, maar als je als volwassen vent geen onderscheidt kunt maken tussen signalen die een kind afgeeft die het vertrouwen in je heeft en deze vertaald naar seks, dan is er echt iets mis in je bovenkamer. Tijdens de zitting in de rechtszaal verklaarde de man dat hij en zijn leerlinge vanaf haar 16e seks hadden, het meisje ontkent dit.

Hou je poten thuis

Zij zegt dat de man er in slaagde haar te isoleren van haar sociale omgeving, en mensen bij haar weghield, de vraag rijst dan waar ben je dan als ouder? Vang je dan geen signalen op, op zijn minst moet er toch iets te merken zijn. Maar goed tegen de man wordt 32 maanden celstraf geëist, ook een proeftijd van 5 jaar geen les meer geven aan minderjarigen.

DE Nederlandse wet kennende zal hij er wel met minder afkomen, het zou beter zijn als de man helemaal geen les meer mag geven. In Nederland is een initiatief genaamd Not in My Dojo, daar zijn vertrouwenspersonen waar misbruik gemeld kan worden. Wat de kickbokstrainer betreft daar wordt binnen twee weken een oordeel over geveld, we wachten af.

Column bijdrage: H. Bijleveldt

Bekijk ook

IT’S SHOWTIME: Badr Hari vs Gokhan Saki (video)

In 2012 ging Badr Hari met pensioen maar keerde terug

FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager

Wat is er aan de hand met manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov?

LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

Wees je bewust van hygiëne