Jamal Ben Saddik weg bij GLORY: Dan stort de hele boel in (column) – Vechtsport Info
Home / Columns / Jamal Ben Saddik weg bij GLORY: Dan stort de hele boel in (column)

Jamal Ben Saddik weg bij GLORY: Dan stort de hele boel in (column)

De afgelopen dagen is er heel wat te doen over GLORY kickbokser Jamal Ben Saddik, hij dreigt te vertrekken als hij zijn gevecht tegen Rico Verhoeven niet krijgt.

Via de Telegraaf maakte Ben Saddik donderdag bekend het zat te zijn aan het lijntje te worden gehouden door GLORY, dat is wat je in ieder geval leest uit het relaas in de krant. Een beloofd gevecht wat maar niet komt, de sympathieke vechter voelt zich belogen.

Hele complot theorieën lijken er te zijn ontstaan, websites die uitgebreide analyses maken, zelf met oplossingen komen om het eventuele vertrek van ‘The Goliath” te voorkomen. Maar zal dit GLORY raken, of blijft men de huidige koers varen? In de praktijk is het zo dat vechtsport organisaties niet zomaar iets doen, sterker nog men werkt volgens een plan net als elk bedrijf.

De grote winnaar

Dat dit betekent dat er zaken en belangen tegenover elkaar worden afgewogen lijkt duidelijk, elke beslissing kan invloed hebben op het voort bestaan van een organisatie. Even terug naar Ben Saddik, de vechter won een loodzwaar 8-man toernooi in december 2018 wat hij uitvocht met een gebroken hand. Beloning een belt en een gevecht tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven.

De belt is er maar waar blijft het gevecht? Een vraag die niet alleen Ben Saddik zich stelt. Wij zijn nu een aantal maanden verder en geen nieuws over een Ben Saddik vs Verhoeven clash. Sterker nog Verhoeven zal naar alle waarschijnlijkheid eerst Badr Hari onder ogen zien, let wel dit zal niet gaan om de titel.

Het gevaar Ben Saddik

Bronnen melden dat Ben Saddik een gevaar is voor Verhoeven, neem de laatste wedstrijd tussen de twee. Daar werd Verhoeven verrast door de kracht van Ben Saddik, “als Jamal meer lucht had gehad dan was Rico de verliezer,” is een veel gehoorde term. Ben Saddik lijkt alles te hebben gedaan om meer lucht te krijgen, als men de vechter volgt dan ziet men een man in goede conditie en sterker dan ooit tevoren volgens eigen zeggen.

ZIE OOK >> Jamal Ben Saddik: Geef mij Rico Verhoeven of ik vertrek

Er zijn geen echte titel uitdagers voor Verhoeven binnen GLORY in zijn klasse, behalve Ben Saddik. Tegen Badr wil Verhoeven een 5 ronden partij, want de fans verdienen een mooi gevecht. Daar ligt de kracht van Verhoeven, zijn conditie is welhaast boven natuurlijk. Houdt Badr dat wel vol, is een veel gehoorde vraag.

In de problemen

De winst tegen Badr lijkt dus al in de zak van Verhoeven te zitten, maar tegen Ben Saddik hoe zit dat? Dat kan een hele kluif worden, in ieder geval geen gemakkelijk gevecht, velen schatten de kans dat Ben Saddik wint hoog in. Ben Saddik is hongerig en ‘battle ready’. Maar als het gevecht niet komt, gaat hij weg dat is meer dan duidelijk.

Als Ben Saddik vertrekt wie zal er dan tegenover Rico moeten staan om het spannend te houden? De organisatie tekende wel nieuwe namen zoals het Duitse zwaargewicht Michael Smolik, maar deze is mijlenver af van het niveau van Verhoeven. Stort de boel dan in en vindt het publiek het dan nog wel interessant genoeg om een evenement te vullen? De tijd zal het leren…..

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page