Hoe men boks kampioenen bouwt, wordt het publiek misleidt? Columns
Columns

Hoe men boks kampioenen bouwt, wordt het publiek misleidt?

Hoe men boks kampioenen bouwt, wordt het publiek misleidt?

Simpel

Het antwoord op de vraag is simpel, zorg dat als je een kampioen wilt bouwen hij tegenstanders krijgt die hij kan verslaan. Op zich lijkt die een eenvoudige taak maar niets is minder waar. Sterker nog men moet van goede huizen komen om iemand te verslaan of erger nog een verliezer te zijn.

Omkoperij

Als een bepaalde vechter succes heeft, zijn tegenstanders als lappenpoppen lijken te vallen, men dwars door de tegenstanders heen loopt wordt vaak gesuggereerd dat men is omgekocht, Match Fixing is een van de meest gebruikte termen in degelijke gevallen. Maar is dat waar, wordt iedere verliezer dan klakkeloos omgekocht? Het antwoord is nee, er zijn zat andere manieren om te winnen.

Hoe men boks kampioenen bouwt, wordt het publiek misleidt?

Succes in eigen land, debacle in het buitenland

Een voorbeeld: Bokser A is op een winnende zegetocht en is inmiddels 15-0-0, men wil niet dat hij verliest, hij heeft alles om een winnaar te zijn, de looks, de babbel en het talent. Bokser A krijgt een partij tegen Bokser B (22-0-0), een held in zijn eigen land, maar in het buitenland vaak aan de verliezende hand.

Bokser A en B treffen elkaar in de ring, Bokser A moet winnen want hij is immers de belofte. Bokser B laat het er niet bij zitten en doet zijn best, maar delft het onderspit al vroeg in de wedstrijd. Hij gaat knock-out en Bokser A wint en promoveert naar 16-0-0.

Analyse

We bekijken Bokser B eens nader, het blijkt dat deze in eigen land mindere tegenstanders treft en de ene na de andere partij wint. Echter in het gevecht tegen bokser A maakt hij geen schijn van kans, hij verliest en niet alleen de partij, maar ook zijn ego.

Maar Bokser B verslaat iedereen in zijn eigen land? Dat is simpel uit te leggen. Net als Bokser A wordt moet Bokser B een held worden in eigen land, echter diende hij tegen de sterkere Bokser A als een veredelde sparringpartner. Zoals de tegenstanders van Bokser B ook doen als zij tegen hem vechten.

Praktijkvoorbeeld

Neem de terugkeer van Tyson Fury naar het boksen, hij heeft recentelijk twee partijen gevochten die hij won, echter werd vooraf al voorspeld dat hij deze zou winnen. Fury werd uitgedaagd door meervoudig regerend bokskampioen Deontay Wilder, echter lijkt het analisten beter als Fury nog wat partijen bokst voordat hij de ring instapt met de super fitte Wilder.

Nou willen wij Fury niet afschilderen als iemand die makkelijke partijen aan neemt, maar als men na een lange tijd terugkeert heeft men last van het zogenaamde “ring roest”, dat moet men van zich afschudden.

Entourage

Maar waarom dan geen sparring sessies en zoekt men de spotlights op? Ook dit is eenvoudig te verklaren, men moet compleet weer wennen aan de gehele entourage om een groot gevecht heen. Publiek, media, aandacht en wat al niet meer zij. En natuurlijk het grote geld, de miljoenen vliegen om de oren van onder andere aantrekkelijke sponsor deals.

Bij de neus genomen

Worden wij als fans dan bij de neus genomen? Ja en Nee, wij willen graag onze helden zien winnen ook al komen de tegenstanders van de maan, winst is wat wij willen zien het liefst op KO. Maar toch is het stiekem weg wel een beetje misleiding.

Doe zelf maar eens onderzoek naar je favoriete held, en je zult zien dat als je de tegenstanders onder de loep legt, er best wel vaak dit soort excessen voorkomen, maar laat dat de pret niet drukken, “everyone needs a hero”……

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws