Glory 59 Amsterdam: wie vecht tegen wie tijdens ‘The Summer of Glory’ - Vechtsport Info
Home / Columns / Glory 59 Amsterdam: wie vecht tegen wie tijdens ‘The Summer of Glory’

Glory 59 Amsterdam: wie vecht tegen wie tijdens ‘The Summer of Glory’

Nu Glory Kickboxing bekend heeft gemaakt dat het in New York start met ‘The Summer of Glory’ is het speculeren begonnen. Als headliner staat op het programma Glory Amsterdam in de Johan Cruijff ArenA welke het grootste Glory evenement tot nu toe moet gaan worden. Een aantal vechters zijn al aangekondigd, waaronder Rico Verhoeven, Murthel Groenhart en Mohamed Jaraya. Een mogelijk scenario brachten wij onderstaand in kaart.

Heavyweights

Nu bekend is dat Rico Verhoeven vecht op Glory verwachten veel mensen dat hij vecht tegen Badr Hari, dit is een logische gedachte na de eerdere strijd tussen beide zwaargewichten maar ondanks de logica lijkt dit niet te gaan gebeuren. Een grotere kans bestaat dat Badr Hari het gaat opnemen tegen Jamal Ben Saddik. Beide vechters verloren eerder van Rico Verhoeven en zullen gebrand zijn om zich weer omhoog te vechten naar een titelgevecht. Het gevecht zal vele fans aanspreken en zal breed gedragen worden.

Glory 59 Amsterdam: wie vecht tegen wie tijdens ‘The Summer of Glory’

De tegenstander van Rico Verhoeven hangt waarschijnlijk af van een eerdere Glory aankomende zomer. Naar verwachting zullen nummer 1 ranked Benjamin Adegbuyi en Braziliaan Guti Inocente het tegen elkaar opnemen en de winnaar van deze partij zal het vervolgens in Glory Amsterdam opnemen tegen Rico Verhoeven.

Welterweight divisie

Ook de welterweight divisie kent een aantal interessante mogelijkheden. Eerder werd Mohamed Jaraya tegen Alen Scheinson afgelast in verband met een blessure bij Jaraya en naar verwachting vind dit gevecht nog plaats voor Glory Amsterdam. Op Glory 59 in Amsterdam is er dan een goede mogelijkheid dat Mohamed Jaraya het opneemt tegen de uit Hoorn afkomstige Eyevan Danenberg.

Naast deze partijen bestaat er ook de mogelijkheid uit een contender toernooi. Een toernooi bestaand uit vier vechters die zullen vechten voor een titelgevecht tegen kampioen Harut Grigorian op een later Glory evenement. De terugkeer van Nieky Holzken past daar goed in, een viermans toernooi met Holzken, Cedric Doumbe, Alem Nabiyev en Amsterdammer Murthel Groenhart. De winnaar van dit toernooi zoals eerder gesteld een titelgevecht op een ander Glory evenement.

Speculeren geblazen

Voorlopig blijft het vooral speculeren. Ondanks dat er in de wandelgangen al meerdere geruchten zijn is hier verder nog niets over bekend. De Johan Cruijf ArenA biedt plaats aan ruim 54.000 personen en Glory zal deze zoveel als mogelijk gevuld zien willen worden. Het is daarom logisch dat er gekozen zal worden vooral uit vechters die of veel publiek trekken of zorgen voor kijkcijfers. Glory Amsterdam zal in ieder geval een veelbelovend evenement worden waar we de komende tijd nog veel over gaan horen.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page