Home / Columns / Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

ONE Championship lijkt op ramkoers, de organisatie koopt de ene na de andere Nederlandse vechter op.

Er lijkt de afgelopen periode geen week voorbij te gaan zonder aankondiging dat een Nederlandse vechter het rooster bij ONE Championship komt versterken. De snelst groeiende vechtsport organisatie lijkt de aanval in te hebben gezet.

Het zijn ook niet de minste namen van kickboksers en MMA-vechters die je voorbij ziet komen. Vechters als een ex-GLORY kickboxing wereldkampioen Nieky Holzken, kickboks legende Andy Souwer zijn er maar van. Ook eigende ONE zich grote namen toe in het MMA, vooral voormalige UFC-vechters lijken zich aangetrokken te voelen.

Liever bij ONE vechten

Wat doet moet doen met van oorsprong Nederlandse of Europese vechtsport organisaties, laat zich raden. Deze zien grote namen of talenten aan hun neus voorbij gaan. Zo maakte vandaag MMA-vechter Pieter Buist bekend dat hij ONE prefereert boven het welbekende Amerikaanse Bellator, terwijl hij al een contract van hen op zak had.

LEES OOK > MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

ONE heeft normen en waarden hoog in het vaandel. Ook zou ONE de vechters beter betalen volgens bronnen. Een feit is dat ONE zijn kansen pakt en benut. Het is wachten op de volgende die overstapt.

Niet in eigen land te zien

Aangezien ONE nog geen events in Europa en Nederland organiseert maar wel Nederlandse vechters inlijft, houdt in dat de fans deze niet makkelijke live zullen zien vechten. Immers zijn de events in Azië.

Geruchten gaan wel dat ONE naar Europa en zelfs Nederland zou komen maar dat is nog niet zeker. Voorlopig zijn wij dus aangewezen op de gratis livestream die ONE biedt. Of zal men tcoh snel de stap wagen?

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page