Home / Columns / Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

Gevaar uit Azië? ONE Championship koopt Nederlandse vechters op

ONE Championship lijkt op ramkoers, de organisatie koopt de ene na de andere Nederlandse vechter op.

Er lijkt de afgelopen periode geen week voorbij te gaan zonder aankondiging dat een Nederlandse vechter het rooster bij ONE Championship komt versterken. De snelst groeiende vechtsport organisatie lijkt de aanval in te hebben gezet.

Het zijn ook niet de minste namen van kickboksers en MMA-vechters die je voorbij ziet komen. Vechters als een ex-GLORY kickboxing wereldkampioen Nieky Holzken, kickboks legende Andy Souwer zijn er maar van. Ook eigende ONE zich grote namen toe in het MMA, vooral voormalige UFC-vechters lijken zich aangetrokken te voelen.

Liever bij ONE vechten

Wat doet moet doen met van oorsprong Nederlandse of Europese vechtsport organisaties, laat zich raden. Deze zien grote namen of talenten aan hun neus voorbij gaan. Zo maakte vandaag MMA-vechter Pieter Buist bekend dat hij ONE prefereert boven het welbekende Amerikaanse Bellator, terwijl hij al een contract van hen op zak had.

LEES OOK > MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

ONE heeft normen en waarden hoog in het vaandel. Ook zou ONE de vechters beter betalen volgens bronnen. Een feit is dat ONE zijn kansen pakt en benut. Het is wachten op de volgende die overstapt.

Niet in eigen land te zien

Aangezien ONE nog geen events in Europa en Nederland organiseert maar wel Nederlandse vechters inlijft, houdt in dat de fans deze niet makkelijke live zullen zien vechten. Immers zijn de events in Azië.

Geruchten gaan wel dat ONE naar Europa en zelfs Nederland zou komen maar dat is nog niet zeker. Voorlopig zijn wij dus aangewezen op de gratis livestream die ONE biedt. Of zal men tcoh snel de stap wagen?

Bekijk ook

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...

UITSLAGEN UFC ESPN 9 LAS VEGAS: Tyron Woodley vs Gilbert Burns

Hier vindt je de uitslagen van ESPN 9 LAS VEGAS: Tyron Woodley vs Gilbert Burns. ...