Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

ONE Championship voegt wederom een getalenteerde Nederlandse vechter toe aan haar stal.

In eerste instantie zou Buist tekenen met het Amerikaanse Bellator. Hij verdiende daar een contract met het winnen van het WFL MMA toernooi vorig jaar.

Echter kwam de Aziatische vechtsport organisatie ONE Championship met een beter aanbod. Buist verteld hier over tegen BN de stem: “ONE kwam gewoon met een beter aanbod. Het is een beginnerscontract, maar ik kan er mooi van leven.”

Snel debuut maken

Buist maakt zijn ONE debuut op 10 mei: tegenover de ervaren Japanner Kota Shimoishi. ,,Een geduchte tegenstander’’, aldus Buist. “Het is goede partij om te laten zien wie ik ben,” vervolgt hij.

DE sympathieke vechter is bij ONE in goed gezelschap, zo vechten de Nederlandse kickboks legendes Nieky Holzken en Andy Souwer ook voor de organisatie. Geruchten gaan dat het niet lang zal duren voordat ONE voet zet op Europese bodem.

Bekijk ook

Alistair Overeem zwaar knockout tegen Francis NGannou (video)

MMA-vechter Francis Ngannou dreigt met vertrek bij UFC

Francis Ngannou (L) in zijn wedstrijd tegen Alistair Overeem Het blijkt dat MMA-vechter Francis Ngannou ...

ROT OP: Voormalig UFC-kampioen weigert te vechten in Londen

Dat de UFC buiten Amerika haar MMA-events organiseert, betekent niet dat al haar vechters staan te springen om deel te nemen.

Ilias Bulaid februari 2020 weer in actie bij Bellator MMA

Hij maakte met succes in september zijn debuut bij het Amerikaanse Bellator MMA, de Marokkaans-Nederlandse vechter Ilias Bulaid.