Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

MMA-vechter Pieter Buist tekent bij ONE Championship

ONE Championship voegt wederom een getalenteerde Nederlandse vechter toe aan haar stal.

In eerste instantie zou Buist tekenen met het Amerikaanse Bellator. Hij verdiende daar een contract met het winnen van het WFL MMA toernooi vorig jaar.

Echter kwam de Aziatische vechtsport organisatie ONE Championship met een beter aanbod. Buist verteld hier over tegen BN de stem: “ONE kwam gewoon met een beter aanbod. Het is een beginnerscontract, maar ik kan er mooi van leven.”

Snel debuut maken

Buist maakt zijn ONE debuut op 10 mei: tegenover de ervaren Japanner Kota Shimoishi. ,,Een geduchte tegenstander’’, aldus Buist. “Het is goede partij om te laten zien wie ik ben,” vervolgt hij.

DE sympathieke vechter is bij ONE in goed gezelschap, zo vechten de Nederlandse kickboks legendes Nieky Holzken en Andy Souwer ook voor de organisatie. Geruchten gaan dat het niet lang zal duren voordat ONE voet zet op Europese bodem.

Bekijk ook

Bellator debuut ex GLORY kampioen Robin van Roosmalen in oktober

Hij had verwacht in augustus zijn debuut te maken bij Bellator MMA, voormalig wereldkampioen kickboksen Robin van Roosmalen.

BREAKING: Bellator MMA zet mysterieuze vechter op contract

lator MMA maakt er wel een heel spannend spel van, dinsdag kondigde de vechtsport organisatie de ondertekening van een nu nog onbekende vechter aan.

Onlusten Hong Kong: Komst UFC naar China in gevaar

Dana White geeft toe dat protesten in Hong Kong UFC Shenzhen ‘uitdagender’ maken.