Home / Columns / Column: De extreme methode waarmee MMA-vechters hun gewicht willen verslaan

Column: De extreme methode waarmee MMA-vechters hun gewicht willen verslaan

Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

We zoeken met alle middelen naar voordelen om onze doelen te bereiken, een van de grootste doelen in de fitnesswereld is gewichtsverlies. Dat is de reden waarom er meerdere wonderproducten zijn die beloven om gewicht te verminderen, zonder inspanning en in de kortst mogelijke tijd.

Er is echter een methode die wordt bijvoorbeeld gebruikt door MMA-vechters waarmee ze in vijf dagen tot 13 kilo verliezen. Deze vechters zijn al in vorm, maar een paar extra kilo’s spieren kunnen bepalend zijn voor het succes in een gevecht. Om deze reden ondergaan ze aan de vooravond van de wegingen een extreem dieet (dat zelfs schadelijk is voor de gezondheid), om de eerste vijand van elke vechter te overwinnen: het gewicht.

De extreme methode manipuleert het lichaam om een duidelijk ‘win’ voordeel te behalen. Omdat ze topsporters zijn, zijn hun vetpercentages extreem laag, zodat ze hun inspanningen op iets anders kunnen richten; ongeveer 65% van het gewicht van de mens is water, een element dat deze methode probeert te elimineren.

Hoe men het doet

Op de eerste dag consumeert men 8 liter water, dit veroorzaakt dat overmatige consumptie van deze vloeistof het lichaam meer water verwijdert dan geconsumeerd. Dit vult men aan door elke bron van koolhydraten te elimineren en alleen eiwitten en vet te consumeren. Het gebrek aan koolhydraten zorgt ervoor dat glycogeen afwezig is in het bloed, omdat dit element het overtollige vet niet gebruikt om energie te creëren.

Om het nog erger te maken, wordt natrium volledig geëlimineerd vanwege het feit dat het vloeistoffen vasthoudt. Elke dag dat het wegen nadert, vermindert het waterverbruik, tot het moment dat er slechts een paar slokjes vloeistof zijn om de constante dorst te beheersen. Ze hebben het doel bereikt. Uitdroging en het proces versnellen door zich bloot te stellen aan hete baden of sauna, elke activiteit waardoor ze zweten zonder te bewegen, acties die ze herhaaldelijk uitvoeren.

Extreem urineren

Tot slot gebruiken ze natuurlijke diuretica om de laatste druppels water te verdrijven. Een van de meest populaire is het extract van paardenbloemwortel, dat de drang om tot maximaal vijf uur te urineren kan verhogen. Deze manier om het gewicht te verslaan is slechts een voorbeeld van waar MMA-vechters bereid toe bereidt zijn een voordeel krijgen in een sport dat minimale onachtzaamheid en een knock-out kan veroorzaken.

Bekijk ook

Letselschade door kickboksen: ‘Pas op waar je traint’

Kick of Thai Boksen en alle aanverwante sporten zijn voor algehele vrije beoefening open en zijn niet te reguleren of te beheersen.

Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Woonwagencultuur: ‘Blote vuist boksen hoort erbij’

Boksen met de blote vuist ook wel bekend als Bare Knuckle is in sommige culturen heel gewoon.

Badr Hari en Rico Verhoeven vliegen elkaar in de haren op Instagram

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: ‘Wat mag dat kosten?’

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: 'Wat mag dat kosten?'

REGIO NIEUWS UITGELICHT