Bokshandschoenen versus MMA handschoenen met welke sla je harder? Columns
Columns

Bokshandschoenen versus MMA handschoenen met welke sla je harder?

Bokshandschoenen versus MMA handschoenen met welke sla je harder?

Is een MMA handschoen gevaarlijker dan een bokshandschoen? Welke van de twee komt het hardst aan?

Een onderzoek naar het verschil tussen slaan met een bokshandschoen, en een MMA handschoen moest uitwijzen welke het hardst aankomt als men en er een stoot mee uitdeelt. MMA legende Bas Rutten dee mee aan de test om uit te vinden wat de resultaten zouden zijn. Bekijk de onderstaande video voor de onderzoeksresultaten.

De MMA handschoen

Deze wordt gebruikt om niet alleen mee te stoten maar de uitspringen voor de vingers laten toe dat je een tegenstander ook kunt grijpen. Een dunne laag leer en padding maken het hiervoor een geschikte handschoen. In principe is er geen maat gewicht verdeling zoals bij de bokshandschoen, waar men naar het gewicht kijkt van de vechter, en daar de handschoen op afstemt. Wel is er een onderscheidt in grootte in maten zoals L, XL of groter. Afhankelijk van de grootte van de handen.

De Bokshandschoen

Als men met een bokshandschoen slaat zit er meer gewicht achter door de zwaarte van de handschoen zelf, echter is deze vaak dikker en afgestemd op het gewicht van de gebruiker. Neem als voorbeeld de 16oz die voor de wat zwaardere vechters gebruik wordt. Dit neemt niet weg dat er flinke schade gedaan kan worden met een bokshandschoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws