Belgische cel ware hel: welk lot wacht Jamal Ben Saddik
Home / Columns / Belgische cel ware hel: welk lot wacht Jamal Ben Saddik

Belgische cel ware hel: welk lot wacht Jamal Ben Saddik

Belgische cel ware hel: welk lot wacht Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik werd afgelopen week in België op gepakt in Operatie Sky. De topkickbokser is als verdachte aangemerkt voor de verkoop van versleutelde telefoons. Echter is er nog niet bewezen hoezeer hij betrokken is bij de zaak.

Alle alarmbellen gingen af toen bleek dat Ben Saddik opgepakt was. Zoals verwacht sprong de media er bovenop en werd de vechter publiekelijk al veroordeeld. Heel jammer, maar te verwachten en vooral de keyboard warriors hadden vrijspel. Misdaad journalist en zelf fervent kickboks fan Jens Olde Kalter, bracht het nieuws in ons land via twitter op geheel eigen wijze naar buiten.

,,Inval Belgisch gerecht bij GLORY Kickboxing posterboy Jamal Ben Saddik, meldt de Gazet van Antwerpen. Ben Saddik was reseller van versleutelingsdienst van Sky ECC, waarvan miljoenen berichten door de NL en Belgische justitie werden gekraakt”, twitterde de journalist. Het nieuws werd snel opgepakt en haalde de koppen in alle kranten.

Duurt lang

Gisteren werd duidelijk dat Ben Saddik langer in de cel moet blijven maar dat zijn advocaat direct in beroep ging. Of dat zal helpen de kickbokser vrij te krijgen moet nog blijken, de Belgische justitie maakt geen grappen als het om een verdenking van een misdaad gaat. Een Nederlandse advocaat weet te melden; ,,in België is het als je opgepakt wordt…. rechtszaak …. dan maand later rechtszaak…. en vanaf dan om de 8 weken rechtszaak…. dus als hij over een maand niet vrij komt moet hij nog eens 2 maanden.”

De gevangenissen in België staan er nu niet bepaald bekend om hotels te zijn, sterker nog het lijkt of je wordt terug geworpen naar de middeleeuwen. Een man die mij benaderde vertelde hoe het er aan toe ging. Deze was opgepakt op verdenking van drugssmokkel, de verboden middelen waren gevonden tussen een zending metaal uit het buitenland.

Ze houden je gewoon vast

,,De politie (in Nederland) vond een grote hoeveelheid drugs in een voor aan mijn bedrijf bestemde metaal container, waarvan ik niets wist. Aangezien er in Antwerpen ook mensen werden opgepakt en de zaak daar verband mee hield, liet ik mij op advies van mijn advocaat uitleveren aan België. Iets wat ik nooit had moeten doen”, zegt de man die anoniem wil blijven.

,,Ik zat 5 maanden in een veel te kleine cel met 4 anderen, de kakkerlakken kropen uit de putjes. Het eten was beroerd en als je in de avond terugkwam van de rechtbank kreeg je de lunch van die dag en een glas water. Geloof mij het is daar een ware hel.”

Wat Ben Saddik betreft is zijn lot nu in handen van de Belgische justitie, het is afwachten wat deze gaat doen. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de telefoons helemaal niet door criminelen is gebruikt. Hoe verantwoordelijk ben je als verkoper van de telefoons, als je niet weet wat iemand er mee gaat doen? De fans hopen op een goede afloop voor de kickbokser, die onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.

Column bijdrage: H. van Gastel

Bekijk ook

ZIEN! MMA-Vechter zonder hand scoort KO in 4 seconden: 2 tegen 1 wedstrijd

Gehandicapte MMA-vechter Alexander Karapetyan versloeg twee tegenstanders tegelijk in een Epic Fighting Championships-evenement in Rusland. Karapetyan.

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page