Andy Souwer blijft een vechter om rekening mee te houden. – Vechtsport Info
Home / Columns / Andy Souwer blijft een vechter om rekening mee te houden.

Andy Souwer blijft een vechter om rekening mee te houden.

Andy Souwer, einde vechtsportcarrière of niet, hij blijft een vechter om rekening mee te houden.

Gisteravond was kickboksveteraan Andy Souwer bij dojo Sakura in Zoetermeer om een seminar te verzorgen. In de afgelopen vijftien jaar domineerde Andy de 70 kilogram klasse binnen het kickboksen, Shootboxing en de K1 max. Alle grote der aarde stonden tegenover hem in de ring en van de 174 kickbokspartijen wist hij er 156 te winnen, verloor hij er slechts 17 en bokste hij er één onbeslist. Maar liefst 98 partijen besliste hij voortijdig door middel van een KO.

Andy Souwer, einde vechtsportcarrière of niet, hij blijft een vechter om rekening mee te houden.

Met deze aantallen evenaart hij grote Thaise kampioenen. Andy vocht over de hele wereld en heeft extreem veel ringervaring opgedaan. Deze ervaring deelt hij binnen zijn eigen Souwer Sports Institute (SSI) en via de verscheidene seminars en gasttrainingen die hij Nationaal en Internationaal verzorgt.

Seminar voor Sakura

Woensdagavond 15 november jl. was de Zoetermeerse dojo Sakura aan de beurt om van de ervaring van Andy te mogen genieten. Maar liefst 64 leden van de dojo waren aanwezig om deel te nemen aan dit seminar. Na een stevige warming-up en wat afwisselende sparring spelletjes werd er overgegaan op het trainen in een viertal stappen. Andy hanteert al jaren dit systeem en benut dit ook duidelijk in zijn gevechten. Met name het strategisch vechten heeft eraan toe bijgedragen dat Andy al jaren aan de top staat en soms voor hele verassende uitkomsten in zijn partijen heeft zorggedragen. In de verschillende stappen zijn verschillende boks- en traptechnieken uitgevoerd, waarbij onorthodoxe uitstaptechnieken afgewisseld met flexibel voetenwerk de basis vormt voor het verrassen van je tegenstander. Na afloop heeft Andy nog wat vragen van deelnemers beantwoord en is iedereen met deze meervoudig Wereldkampioen op de foto gegaan.

Andy Souwer, einde vechtsportcarrière of niet, hij blijft een vechter om rekening mee te houden.

In 2018 blijft hij destroyen

Andy verzekert ons nog voor 2018 het nodige vuurwerk. Andy die de bijnaam “The Destroyer” draagt, zal dit ook in 2018 blijven doen. Minimaal één kickbokspartij zal hij vechten op 18 februari a.s. tijdens het vijfjarig bestaan van Enfusion in Eindhoven. Zijn tegenstander is de sterke Tayfun “Turbine” Ozcan. De partij zal over vijf ronden gaan om de Enfusion Wereldtitel. Ook zal hij op 8 juli 2018 in Berlijn (WSC) aantreden in het gevecht tegen de Fransman Damien Lapilus met als inzet de Europese titel in het MMA. Kortom we mogen komend jaar nog genieten van de vechtkunsten van deze sympathieke Brabander.

Bronnen: Wikipedia, Facebook.

Foto’s: Joy Honig

Bijdrage: Raimond Honing

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page