De 5 slechtste dingen die je kunt doen na het trainen! Columns
Columns

De 5 slechtste dingen die je kunt doen na het trainen!

De 5 slechtste dingen die je kunt doen na het trainen!

Wanneer u naar de sportschool gaat, kan dit na een bepaalde tijd routinematig worden.

Er zijn zeker manieren waarop u uw trainingsinspanningen teniet doet, als u onmiddellijk daarna in slechte gewoontes vervalt. Hier zijn de top 5 slechtste dingen die je na de training kunt doen.

De 5 slechtste dingen die je kunt doen na het trainen!

1. Doe onmiddellijk je vochtige kleding uit!

Zelfs als je niet zoveel gezweet hebt, zijn versleten of vochtige kleding een omgeving waar bacteriën graag huizen, en het kan je ook een diepe verkoudheid geven die moeilijk te herstellen is. Ongeacht of u meteen kan douchen of niet, verander uw kleren, sokken en schoenen onmiddellijk om uw spieren warm en los te houden. Dit bevordert een goede omloop, die het herstelproces na een training helpt.

2. Plof niet meteen op de bank neer

Het is makkelijk om jezelf te belonen door meteen op de bank te gaan liggen, terwijl je de laatste twee uur in de sportschool hebt doorgebracht. Lichte activiteit is een goed herstel hulpmiddel omdat het bloed verplaatst, het herstel helpt door uw lichaam te repareren en bij te tanken. Doe lichamelijke activiteit gedurende de dag, zelfs als u naar het werk gaat. Sta op, loop rond, doe een paar lichte strek-oefeningen terwijl je staat, en adem diep.

3. U drinkt niet genoeg

Plan om te drinken en te eten na uw trainingen, bij voorkeur binnen 20 tot 30 minuten na de training. Als u direct naar het werk moet of onmiddellijk na het trainen andere afspraken hebt, pak dan eerst een koeler met een aantal gezonde snacks, zodat u kunt grijpen en gaan, misschien zelfs in de auto eten.

Zorg ervoor dat uw snacks eiwitten, een beetje vet, en sommige complexe koolhydraten bevatten voor het aanvullen van energiebehoeften. Goede opties zijn onder andere dikke chocolademelk, een kalkoenbroodje op volkorenbrood, amandelen, fruit of yoghurt. Houd ook veel water bij de hand, zodat u de gehele dag kunt hydrateren.

4. Ga geen klusjes doen

Het klinkt goed in eerste instantie: terwijl je toch aan het zweten bent, waarom niet de tuin doen als je thuis komt voordat je je opruimt? U kunt het gazon maaien, onkruid trekken, sneeuw ruimen, of andere zware taken doen. Maar dit kan erg belasten zijn op vermoeide spieren, vooral als je gedeeltelijk gedehydrateerd en / of ondervoed bent van je training.

Het doen van dingen zoals buigen, buigen, ladders beklimmen of zware apparatuur oppakken als je spieren al moe zijn, kunnen een recept zijn voor letsel. Als het mogelijk is, stel deze taken slechts één dag uit of geef uzelf een aantal vaste uren van hersteltijd. Terwijl dit alles klinkt als het perfecte excuus om de bladeren uit de goot te krijgen, is het veel beter om deze taken te doen als je op volle kracht bent.

5. Minimaliseer je prestaties niet

Denk niet dat je geen herstel nodig hebt omdat je training te kort was of 'te makkelijk' laat je hierdoor niet misleiden. Behandel je lichaam met respect - net zoals de elite atleten doen - ongeacht hoe lang of hard je hebt getraind. U zult de voordelen van uw training oogsten en uw lichaam zal u bedanken, als u er goed voor zorgt en goed laat herstellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws