'Niet vechten, titel kwijt!' Bokskampioen Bivol onder dwang de ring in Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Niet vechten, titel kwijt!' Bokskampioen Bivol onder dwang de ring in

'Niet vechten, titel kwijt!' Bokskampioen Bivol onder dwang de ring in

Dmitry Bivol wordt gedwongen om tegen Gilberto "Zurdo" Ramirez te vechten of zijn titel wordt hem afgenomen. Het laatste verplichte gevecht van Dmitry Bivol was tegen Sullivan Barrera op 3 maart 2018. Echter staat de kampioen nu weer voor een voldongen feit.

Superlicht zwaargewicht kampioen Dmitry Bivol moet zijn titel verdedigen tegen de nummer 1 uitdager, Gilberto "Zurdo" Ramirez, zo maakte de World Boxing Association (WBA) bekend. De WBA gaf beide boksers 30 dagen om een ​​deal te sluiten. Komen ze op 10 augustus niet tot overeenstemming, dan regelt de organisatie het beursbod.

De laatste verplichte verdediging van Bivol was tegen Barrera in 2018. Bivol versloeg Barrera in de 12e ronde en de pandemie vertraagde zijn volgende verplichte gevecht. Ramirez jaagt al jaren op een gevecht tegen Bivol en zijn droom komt eindelijk uit.

Afgepakt

Een gevecht tussen Bivol en Ramirez was in de maak voordat de kampioen besloot het op te nemen tegen Umar Salamov en vervolgens tegen de onbetwiste super middengewicht kampioen Saul "Canelo" Alvarez.

De overwinning van Bivol op Canelo was de belangrijkste uit zijn carrière en een rematch zal naar verwachting plaatsvinden in 2023. Na jarenlang Ramirez te hebben ontweken, moet Bivol nu zijn titel tegen hem verdedigen of het risico lopen van zijn titel te worden ontdaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws