Schokkend verlies boksicoon Canelo tegen Rus Bivol (video)
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Schokkend verlies boksicoon Canelo tegen Rus Bivol (video)

Schokkend verlies boksicoon Canelo tegen Rus Bivol (video)

Saul ‘Canelo’ Alvarez leed vandaag een schokkende nederlaag tegen de Rus Dmitry Bivol. Die zijn WBA-titel in het licht-zwaargewicht in Las Vegas behield.

Boksicoon Alvarez, 31, is de onbetwiste wereldkampioen super-middengewicht. Maar hij werd zwaarder voor de licht zwaargewicht wedstrijd en kreeg een tweede nederlaag in 61 wedstrijden voor zijn kiezen. Bivol, ook 31, claimde de overwinning met een unanieme overwinning op punten. Waarmee hij zijn ongeslagen record op 20 wedstrijden bracht.

Alle drie de juryleden scoorden het gevecht 115-113 in het voordeel van Bivol. ,,Ik ben blij dat ik mezelf heb bewezen, ik ben de beste in mijn divisie en ik houd deze titel”, zei Bivol, die sinds 2016 de WBA-titel in het licht-zwaargewicht in bezit heeft.

Rematch graag

Alvarez wordt beoordeeld als ’s werelds grootste pond-voor-pond mannelijke bokser. Zijn enige andere nederlaag was tegen Floyd Mayweather bij licht middengewicht in 2013. ,,Je moet het accepteren, het is boksen”, zei Alvarez over het verlies.

,,Hij is een geweldige kampioen. Soms win en verlies je bij boksen en ik verzin geen excuses. Ik heb verloren en hij heeft gewonnen. ” Op de vraag of hij een rematch wilde, antwoordde hij: “Ja, natuurlijk wil ik dat. “Dit eindigt niet zo.”

Bekijk ook

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw’s comeback op 6 juli? ‘Zo doe je dat’

Buakaw Banchamek maakt een comeback.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page