'Wat een soap!' Nederlandse boksster (19) uit Nationale ploeg gezet Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Wat een soap!' Nederlandse boksster (19) uit Nationale ploeg gezet

'Wat een soap!' Nederlandse boksster (19) uit Nationale ploeg gezet

De Nederlandse boksster Megan de Cler is ondanks de boycot van haar eigen boksbond afgereisd naar New Delhi. Daar doet ze mee aan de WK van de internationale boksbond IBA, waar Nederland een boycot tegen heeft uitgesproken vanwege de toelating van boksers uit Rusland en Belarus.

De Cler, die vorig jaar nog zilver won bij de jeugd-WK, wilde haar droom vervullen om mee te doen aan haar eerste toernooi op het hoogste niveau. "Ik boks niet voor Nederland, ik ben hier voor mezelf", zei ze tegen journalisten. "Ik doe niet aan politiek, ik doe aan boksen. Daarom ben ik hier."

De NBB-voorzitter Boris van der Vorst was "lichtelijk verbijsterd" toen hij hoorde dat De Cler toch meedeed aan het toernooi. "Het is heel spijtig dat een 19-jarige boksster zich tot inzet maakt van een politiek steekspel. We willen onze boksers niet blootstellen aan evenementen die in strijd zijn met alles wat het IOC heeft aangegeven", aldus Van der Vorst.

Sport en politiek moeten niet met elkaar verweven zijn

Kritische fans reageren op de rel tussen De Cler en de NBB door te zeggen dat sport en politiek niet door elkaar moeten worden gehaald. "Niet normaal dit, wat een soap. Laat ieder voor zichzelf lekker kiezen voor wel of niet deelnamen", is een veel gelezen reactie op social media over de situatie.

Hoewel De Cler geen deel meer uitmaakt van TeamNL, krijgt ze nog een kans om terug te keren in de Nederlandse selectie. Van der Vorst geeft toe dat er een kans is dat de 19-jarige bokster nog terugkeert, maar wil er niet al te veel over zeggen. "Er zijn duidelijke maatregelen aangekondigd", aldus de NBB-voorzitter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws