🎥 Lekker afgaan in de sportschool! 'Boksen doe je niet zomaar' Ander Nieuws
Ander Nieuws

🎥 Lekker afgaan in de sportschool! 'Boksen doe je niet zomaar'

🎥 Lekker afgaan in de sportschool! 'Boksen doe je niet zomaar'

Boksen wordt ook wel eens de zoete wetenschap genoemd en is in de loop ter tijden verheven tot een kunst. Dat je het niet zomaar beheerst bewijst een jongen in de sportschool.

Wild zwaaiend met zijn armen doet de jongen een poging zich vooruit te vechten. Zijn sparringmaatje leek echter niet onder de indruk en gaf geen krimp. Dan nog maar een poging tot een knock-out. En toen ging het mis.

Met een combi in een laatste poging haalde hij uit maar in plaats van de verdediging van zijn rivaal te raken, doordat deze iets naar achter stapte, was daar de muur. voor hij het doorhad lag hij dan ook zelf KO op de vloer.

Veel Nederlanders boksen

volgens een onderzoek van het Mulier Instituut in 2016 gaf ongeveer 1,5% van de Nederlandse bevolking aan regelmatig te boksen. Dit zou neerkomen op ongeveer 250.000 mensen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze gegevens mogelijk zijn veranderd sinds 2016 en dat het aantal mensen dat de sport beoefent mogelijk hoger of lager kan zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws