Misselijk gevecht onder loep bokscommissie: 'Dit kan zo niet' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Misselijk gevecht onder loep bokscommissie: 'Dit kan zo niet'

Misselijk gevecht onder loep bokscommissie: 'Dit kan zo niet'

Bradley Skeete liep afgelopen zaterdag tegen een verlies aan tegen Hamzah Sheeraz. Het gevecht in Londen krijgt nog een staartje. Sheeraz bleef inslaan op Skeete terwijl deze al neer was gegaan, iets wat verboden is in het boksen.

Critici zijn het er over eens dat Sheeraz gediskwalificeerd zou moeten worden. De roep om uitsluiten van de bokser krijgt gehoor bij de British Boxing Board of Control. De commissie bekijkt morgen of er sancties zullen volgen tegen Sheeraz.

Sheeraz won de wedstrijd, die voor de WBO Europese superweltergewicht titel werd gehouden. De wedsreijd werd gestopt in de negende ronde, maar de controverse zal zich concentreren rond de achtste ronde. Sheeraz sloeg Skeete tot drie keer toe terwijl hij op de grond lag.

Echt misselijk

De situatie is vergelijkbaar met het WBC-titelgevecht tussen Charlie Edwards en Julio Cesar Martinez in 2018. Martinez sloeg schaamteloos door terwijl Edwards al op de grond lag. WBC-voorzitter Mauricio Sulaiman, die aanwezig was, kondigde aan dat het resultaat zou worden gewijzigd in een no-contest.

Het zou ongekend zijn voor het BBBoC bestuur om hetzelfde te doen, aangezien deze altijd hebben geleefd volgens de regel dat "de beslissing van de scheidsrechter definitief is. Skeet is woest en noemt het een 'misselijke actie' van Sheeraz (zie onderstaande video), ook al bood Sheeraz gelijk aan een herkansing te doen. Deze blijft volhouden niet bewust te hebben gehandeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws