Schandalig! Bokser ontsnapt aan diskwalificatie
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Schandalig! Bokser ontsnapt aan diskwalificatie

Schandalig! Bokser ontsnapt aan diskwalificatie

Hamzah Sheeraz behaalde afgelopen weekend een controversiële overwinning op Bradley Skeete in de London Copper Box Arena. Sheeraz bleef stoten terwijl zijn rivaal al was neergegaan. Normaliter zou dit diskwalificatie betekenen maar Sheeraz ontsprong de dans.

De boksgemeenschap spreekt schande van de wedstrijd tussen Sheeraz en Skeete. De wedstrijd leek een normale tot de illegale actie van Sheeraz, die waarschijnlijk dacht dat hij een MMA-gevecht voerde.

Niet normaal

In ronde acht veranderde het gevecht echter in een oogwenk. Sheeraz vond eindelijk een doorbraak en raakte Skeete met een reeks stoten. Hij hield zich echter niet in toen zijn tegenstander het canvas had geraakt en wee grote hoeken op zijn neergehaalde rivaal uitdeelde (lees verder onder tweet).

Dit veroorzaakte opschudding toen Skeete op de mat zakte. Scheidsrechter Steve Gray pauzeerde de actie en gaf Skeete de tijd om te herstellen, voordat hij een punt van Sheeraz afpakte. Velen vonden dit echter onvoldoende straf en vonden dat Sheeraz gediskwalificeerd had moeten worden.

Bekijk ook

MMA-kampioen De Ridder wacht zware taak in titelgevecht

Reinier de Ridder zal zijn eerste verdediging doen van zijn middengewicht titel

Kickboksertje (6) blijkt supertalent! ‘Ooit wereldkampioen worden’

Hier kunnen de grote namen nog wat van leren

Sensatie! Hasbulla wil Logan Paul slopen in de boksring

Hasbulla, de mini Instagram sensatie roept YouTube-ster

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page