Mike Tyson domineert leeg geslagen Roy Jones Jr in boks rentree (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Mike Tyson domineert leeg geslagen Roy Jones Jr in boks rentree (video)

Mike Tyson domineert leeg geslagen Roy Jones Jr in boks rentree (video)
Mike Tyson domineert leeg geslagen Roy Jones Jr in boks rentree (video)

Mike Tyson had duidelijk de overhand in zijn rentree gevecht tegen Roy Jones Jr. Toch kwam niet de beloofde knock-out.

Het gevecht tussen bokslegende Mike Tyson en Roy Jones Jr was zo goed als je kunt verwachten. Beide boksers die de vijftig gepasseerd zijn beloofde vuurwerk. Echter leken de echte knallen van Tyson te komen. Maar wat hadden de boks fans anders kunnen verwachten.

Altijd gevaarlijk

Jones had het duidelijk moeilijk om bij te blijven. Tyson alhoewel een paar tandjes lager dan de fans gewend zijn, bleef vooruit vechten. Hijgend en puffend was het Jones die vanaf de eerste ronde veelal de clinch opzocht. Hopende te ontsnappen aan de nog steeds gevaarlijke 'Iron Mike'.

Bij Tyson waren nog duidelijk de technieken aanwezig waar hij zbekend om staat. Hier en daar de snelle hoofdbewegingen gevolgd door een stoten combi. Jones wilde daar van duidelijk van wegblijven wetende dat een verrassing in een klein hoekje kan zitten.

Hijgen en puffen

Hoe dichter naar de laatste en achtste ronde werd de slijtage duidelijk. Bij Jones althans die het steeds zwaarder kreeg. De body shots die Tyson een aantal keer losliet op Jones eisten hun tol. Alhoewel het gevecht geen echte winnaar zou kennen was duidelijk dat Tyson de voorsprong had. Het gevecht werd uiteindelijk als draw beoordeeld.

Was het interessant om te zien, ja. Hadden de fans echt verwacht een knock-out te zien, ja. Was de kans dat deze zou vallen aanwezig, nee. Het was duidelijk dat er op wellicht wel 35% tot 50% van de oude krachten werd gevochten. Was het gevecht leuk om te zien, ja. Maar meer dan een veredelde sparring sessie was het niet. Het gevecht was voor liefdadigheid en de opbrengsten gaan naar het goede doel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws