DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans Boks Nieuws
Boks Nieuws

DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans

DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans
DISKWALIFICATIE: Kopstoten kosten topbokser titelkans

Het COVID-gerelateerde uitstel heeft Jamel Herring geen windeieren gelegd. Hij verdedigde zijn WBO junior lichtgewicht wereldtitel met succes.

Scheidsrechter Tony Weeks stopte het gevecht aan het einde van de 8e ronde vanwege herhaalde opzettelijke kopstoten, waardoor Herring niet verder kon. Dit resulteerde ook in diskwalificatie van Jonathan Oquendo.

Herring sloeg Oquendo neer in de tweede ronde, en toen begonnen de kopstoten. Hij opende een akelige snee boven het rechteroog van Herring en werd in de vijfde ronde een punt afgetrokken. De kopstoten gingen door en betekende uiteindelijk het einde van de avond voor Oquendo.

Vervelende kopstoten

Op het moment van de diskwalificatie had Herring de controle over de scorekaarten (80-70 2x en 79-71). Herring zei: 'Het werd gewoon vervelend. Ik was niet zo tevreden over mijn prestatie, om eerlijk te zijn. In het begin ging alles heel soepel."

"Uiteindelijk was ik niet blij met hoe ik presteerde. Ik ben teleurgesteld over het resultaat. Ik ben nog nooit in die situatie geweest. Ik wil absoluut nog steeds het gevecht met Carl Frampton. November, december, wat dan ook. Ik wil nog steeds dat gevecht als volgende. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws