Joshua: 'Leuk of niet ik word weer kampioen!' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Joshua: 'Leuk of niet ik word weer kampioen!'

Joshua: 'Leuk of niet ik word weer kampioen!'

Voormalig tweevoudig zwaargewicht kampioen Anthony Joshua heeft honger naar het terug winnen van zijn verloren titels aan Oleksandr Usyk. De twee zullen naar verwachting snel vechten in een herkansing.

Afgelopen september versloeg Usyk Joshua in twaalf ronden om de IBF-, IBO-, WBA- en WBO-zwaargewicht titels te veroveren. De tweede ontmoeting tussen Joshua en Usyk staat gepland voor een Brits stadion in de komende maanden.

,,Ik ben twee keer te kort gekomen, maar de meeste keren heb ik veel obstakels overwonnen. Het volgende gevecht ga ik Usyk verslaan. Ik ga die titels van hem overnemen", zegt Joshua. En ik ga weer regeren om drievoudig wereldkampioen zwaargewicht te worden. Of mensen dat nu leuk vinden of niet."

Grote schok

In 2019 kreeg de toen nog ongeslagen Joshua de schrik van zijn leven. Voor het eerst in zijn carrière verloor hij. Toen Andy Ruiz hem vier keer nar het canvas sloeg voor een overwinning in de zevende ronde. Joshua nam zes maanden later wraak, toen hij zijn titels heroverde door Ruiz te verslaan (lees verder onder video).

Vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie heeft Joshua de afgelopen twee jaar slechts twee keer actie gezien. De winnaar van de Olympische gouden medaille probeert zo druk mogelijk te blijven door regelmatig te trainen. ,,Omdat ik maar één of twee keer per jaar vecht, moet ik bezig en actief blijven in de sportschool", vervolgd Joshua.

In het diepe

,,Maar omdat ik in mijn laatste gevecht verlies heb geleden, is er veel reconstructie gebeurd in mijn team. Dus ik ben de training met een meer mentale benadering benaderd. Kijkend naar manieren waarop ik kan verbeteren in plaats van alleen fysiek terug in het diepe te springen."

,,Ik ben niet blij met wat er eerder is gebeurd, want dat is de mentaliteit van een vechter. Je moet boos zijn als je verliest, dat is niet acceptabel. Dus nu gaat het om vooruit gaan. Een ding dat mensen over mij weten, is dat ik terugveer en geen verliezen accepteer. Ik vecht consequent tegen de beste dat is altijd een deel van mijn DNA geweest", aldus Joshua.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws