'Ik ben bestolen!' Uitslag Whyte vs Franklin omstreden (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Ik ben bestolen!' Uitslag Whyte vs Franklin omstreden (video)

'Ik ben bestolen!' Uitslag Whyte vs Franklin omstreden (video)

Jermaine Franklin beweerd dat hij is bestolen van de winst nadat hij eerder vandaag zijn bokswedstrijd verloor tegen Dillian Whyte. Met de winst van Whyte zal deze op zeker een rematch krijgen met Anthony Joshua.

De bokswedstrijd tussen Whyte en Franklin in Wembley Stadium London, Engeland liep niet zoals gepland voor de Amerikaan. In wat een zwaar gevecht van 12 ronden was, zette Whyte al vroeg de toon. Maar Franklin was bij elke stap van het gevecht bij hem in een gevecht wat een close call leek te zijn voor de juryleden.

“Ik had het gevoel dat ik de eerdere rondes had gewonnen. Ik had gewoon het gevoel dat ik werd beroofd bij de uitslag", zegt Franklin. Verschillende prominente boksjournalisten voerden aan dat hoewel het gevecht beide kanten op had kunnen gaan, de juryleden beter hadden moeten oordelen.

Bokspolitiek.

De Amerikaanse promotor Lou DiBella schreef ondertussen op Twitter dat hij niet verbaasd was over het resultaat en noemde het de "realiteit van de bokspolitiek". Franklin zei dat hij "op zoek was naar een rematch" met Whyte, mocht die worden aangeboden.

"Ik heb bewezen dat veel mensen ongelijk hebben, ik bewijs elke dag dat mensen ongelijk hebben, dat is wat we doen", zei hij. Whyte heeft echter zijn zinnen gezet op een rematch met Anthony Joshua, die aanwezig was op de eerste rang voor het gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws