Corrupte boksscheidsrechter speelde vals! Liet bokskampioen expres winnen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Corrupte boksscheidsrechter speelde vals! Liet bokskampioen expres winnen

Corrupte boksscheidsrechter speelde vals! Liet bokskampioen expres winnen

Carlos Padilla, boksscheidsrechter beweert dat hij vals speelde om Manny Pacquiao te helpen winnen in 2000. Dit was in de WBC titelwedstrijd van het boksicoon tegen Nedal Hussein.

De nalatenschap van Manny Pacquiao als een van de meest talentvolle boksers aller tijden is stevig verankerd. Maar volgens het verslag van een voormalige scheidsrechter kreeg hij een beetje ongewenste hulp op weg om een ​​boksicoon te worden.

Doe het gewoon

Volgens Jack Baer van Yahoo Sports beweerde Carlos Padilla dat hij vals speelde om Pacquiao te helpen een overwinning te behalen. Dit tijdens een gevecht in 2000 tegen Nedal Hussein voor het WBC International super bantamgewicht kampioenschap. Padilla zegt dat hij Pacquiao een extra lange tel gaf nadat hij in de vierde ronde werd neergeslagen.

,,Ze vertelden me: 'Carlos, alsjeblieft… dit is een belangrijk gevecht voor Manny Pacquiao omdat de winnaar de kans krijgt om te vechten voor het wereldkampioenschap'," zei Padilla. Pacquiao won uiteindelijk door TKO in de 10e ronde.

Gevoelige snaar

Nadat Padilla zijn bekentenis openbaar had gemaakt, werd Hussein gevraagd naar commentaar. Deze was ontzet over het gebrek aan spijt dat Padilla leek te hebben bij het vertellen van zijn verhaal. ,,Eerlijk gezegd, na het bekijken van de video van de scheidsrechter raakte het echt een gevoelige snaar. Ik was 24 uur lang van streek", zei Hussein.

“Het is niet het feit dat hij zei wat hij zei. Het is meer omdat we het al wisten. Maar de manier waarop hij het zei met een grijns en een glimlach alsof hij trots was op wat hij had gedaan, zoals de diepte van corruptie, het zit duidelijk in zijn aderen en zijn hart. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws