Bokslegende die het ondenkbare deed, op 59-jarige leeftijd overleden Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende die het ondenkbare deed, op 59-jarige leeftijd overleden

Bokslegende die het ondenkbare deed, op 59-jarige leeftijd overleden
Bokslegende die het ondenkbare deed, op 59-jarige leeftijd overleden

Frankie Randall, de man die officieel een einde maakte aan het legendarische record van Julio Cesar Chavez, is woensdag op 59-jarige leeftijd overleden.

Voormalig trainer van Randall, Aaron Sowell maakte het nieuws op Facebook bekend. Randalls zoon DeMarcus bevestigde het overlijden van zijn vader aan Sowell. Randall leed al een tijd aan boksers dementie en slikte zijn dagen in een instelling.

,,Het was moeilijk om te zien hoe mijn vader een schelp werd van wat hij was", vertelde zoon DeMarcus Randall afgelopen april aan RingTV.com. ,,Het lijkt bijna alsof hij vastzit in de tijd. Ik heb het gevoel dat hij wakker zal worden en weer zijn normale zelf zal zijn, maar dat is niet het geval. Dit is een nieuw gevecht. "

Recordbreker

Randall is het meest bekend om zijn wedstrijd tegen de Mexicaanse bokslegende Julio Ceasar Chavez. De Mexicaan had een record van 89-0-1 en was al een legende toen Randall, op 32-jarige leeftijd, het ondenkbare deed.

Op 29 januari 1994 in Las Vegas was Randall de 18-1 underdog maar versloeg Chavez met een split decision. Randall werd niet alleen de eerste die Chavez wist te verslaan, maar ook de eerste die hem neerhaalde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws