Bare Knuckle bokswedstrijden in Big Brother-stijl op tv Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bare Knuckle bokswedstrijden in Big Brother-stijl op tv

Bare Knuckle bokswedstrijden in Big Brother-stijl op tv

James Quinn McDonagh zegt dat hij het boksen met blote knokkels wil groots neer wil zetten om 'de volgende UFC' te worden. De Ierse Bareknuckle legende wil de evenementen in in Big Brother-stijl opzetten.

De beruchte bareknuckle bokser is bezig met het opzetten van een "multi-miljoen, Big Brother-stijl" vechtwedstrijd op televisie. Tienduizenden euro's worden aangeboden aan onervaren vechters. In de hoop dat ze bekende namen kunnen worden in de geplande reality-tv-show.

Brute sport

De knokker, afkomstig uit Noord-Dublin, was het onderwerp van een documentaire. Deze gaf een inkijk in de geheimzinnige wereld van het boksen met de blote vuist onder de Ierse Traveller gemeenschap.

,,Ik werd 12 jaar achter de schermen gevolgd. Voor, tijdens en na de grote wedstrijden. Ik was blij met de documentaire, sommige mensen niet. Als resultaat van het succes heb ik een vecht organisatie voor Bareknuckle opgericht", zegt McDonagh tegen de Irish Mirror.

In Big-Brother stijl

Dit inspireerde de bokser om de Big Brother-gevechten naar een groter publiek te brengen. Per wedstrijd is er € 50.000 aan prijzengeld voor de winnaars. Vechters worden in diverse Big-Brother huizen samengebracht.

Het eerste seizoen zullen Britse en Ierse vechters zijn tegen de VS. In feite gaan 12 vechters van elke groep naar een Big Brother-stijl huis waar ze interne training krijgen en tegen elkaar vechten.

Live meekijken

,,Er zullen 12 vechters in elk huis zijn met een kapitein, dus het Britse team is een mix van Ierse, Engelse, Schotse en Welshe vechters.Vechters zullen ongeveer € 1.000 per week verdienen tijdens het trainen in het huis.

De show heeft de werktitel Quinn's Deadliest Fights en er wordt gehoopt dat het "de volgende versie van UFC binnen de komende drie jaar" zal zijn. ,,Het wordt live gestreamd op BKWars.TV, maar we zijn er ook over in onderhandeling met Sky Sports", zegt McDonagh.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-legende-en-mandalorian-ster-gina-carano-zonder-pardon-op-straat-gezet/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws