Home / Regio nieuws Gelderland / Sherafight: ´Kickboksen is zoveel meer dan alleen ringvechten´

Sherafight: ´Kickboksen is zoveel meer dan alleen ringvechten´

All-style vechten op de tatami

Sportschool Sherafight uit Groningen is een vechtsportschool waar leerlingen worden opgeleid tot volwaardige all-style kickboxing vechters. Dat wil zeggen dat de sporters niet alleen in de ring  presteren.

Blitz-Them-All

Shera Fight in Groningen is het geesteskindje van wushu instructeur Shera Oedairamsingh, afkomstig uit het nest van de Groningse kungfu legende Earl Blijd (BAO Trieu). Op 4 januari 2010 opende de vechtsportschool de deuren en wordt les gegeven volgens Shera’s eigen ontwikkelde trainingsmethode ‘Blitz-Them-All’. Snelheid, techniek en concentratie zijn daarbij de speerpunten.  In 2011 begon Sherafight met het zelf organiseren van toernooien, zoals vroeger ‘Fight of the Tiger’ en nu Battle of the North. In 2017 werd Oedairamsingh Nederlands bondscoach bij het WKF.

Shera Oedairamsingh (links) met Irem Cagan

Zoveel meer dan alleen maar vechten in de ring

Shera is van mening dat kickboksen zoveel meer is dan alleen maar vechten in de ring. Er worden ook kickbokswedstrijden gevochten op de tatami (mat) met onder andere light continuous fighting, kick light, full-contact en pointfighting. Volgens Shera zijn er maar weinig vechtsportscholen die zo breed zijn.

Na zijn wushu-periode heeft Shera zich verdiept in tal van andere vechtsporten en kwam tot de conclusie dat behoorlijk veel technieken heel verrassend kunnen zijn in het kickboksen of thaiboksen als je ze op het juiste moment weet te gebruiken. In de jaren er na werden de technieken gecombineerd. Maar die technieken worden wel onderhouden. “Je gaat al heel snel in de ring gebruik maken van het hardere werk,” legt Oedairamsingh uit. “Als je je technieken niet blijft onderhouden, dan vervaagt het en kun je het niet op de goede tijd plaatsen.

Ook benadrukt de instructeur het nut van pointfighting. “Het is dan wel puntjes scoren, maar het houd je wel scherp en leert je de gaten beter te zien.” Volgens Shera is dit duidelijk zichtbaar bij een paar van zijn vechters die hierop getraind zijn.

Cijfertjes

Shera is blij met de prestaties die zijn vechtsportschool de afgelopen jaren heeft neergezet. Hij heeft in acht jaar tijd 9 wereldkampioenen getraind, 7 Europese kampioenen en 433 keer heeft een vechter een gouden plak gehaald. een aardige prestatie. In 2017 wist het team 75 keer de eerste plaats te scoren op een toernooi, 2 keer de beste sportschool. In 2018 werd maar liefst 77 keer individueel de eerste plaats gewonnen waaronder drie keer wereldkampioen, 9 keer de mooiste vechtstijl en 3 keer beste sportschool. vier keer de eerste plaats met team-fight waarvan een keer wereldkampioen met het team.

Afgelopen december heeft het team van Sherafight nog een Muay Thai toernooi gedraaid in Emmen (Emmen Fight Night.) met o.a Dario Maal, Leeroy Spiers en Daychemar Coeriel. Voor wat de planning van het eerste kwartaal van 2019 betreft, staan er weer veel gala’s en toernooien op de agenda. Zo zal het team deelnemen op 10 februari in Pijnakker op een WAKO-toernooi deelnemen en een paar toernooien in maart in Groningen draaien.

Sportstimuleringsprijs

De Adviescommissie voor de Sport in Groningen heeft alle ingezonden aanmeldingen bekeken en heeft hieruit drie kandidaten genomineerd voor de Sportstimuleringsprijs. Gedie Kauffman van Sherafight is een van deze kandidaten. 12 februari volgt de uitslag.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page